Vy framifrån av Type R 2.0 VTEC TURBO på bana

REN PRESTANDA

Type R har en spännande 2.0 VTEC TURBO-motor, en ny dataloggningsfunktion, tre selektiva körlägen och lättare bromsar. Allt detta, i kombination med ett uppgraderat och avancerat hjulupphängningssystem, ger sensationella prestanda hela vägen till mållinjen.

Bläddra

Trekvartsvy framifrån av Honda Civic Type R GT på bana

Nya prestandadataloggning

För första gången någonsin – för Honda över huvud taget – finns en ny prestandadataloggning, och den finns bara i Type R. Den kallas LogR och har tre huvudfunktioner. Den kombinerar den inbyggda datorn och sensorerna i Type R med en smartphone-app som hjälper dig att övervaka och registrera en mängd olika prestandaparametrar, så att du kan förbättra din körförmåga på och utanför banan.

LogR-appen lanseras hösten 2020.

Trekvartsvy framifrån av Honda Civic Type R GT på bana

Se den köra

När den är ansluten till din smartphone via appen visar mittskärmen i Type R en prestandaövervakare som gör att du kan se fordonet medan du kör. Den visar även viktig motorinformation och växellägen. Du kan också välja mellan en g-mätarvy som visar acceleration, inbromsning och kurvtagning eller en 3D-vy som visar en flygbild över dessa rörelser.

Trekvartsvy framifrån av Honda Civic Type R GT på bana

When seconds count

Loggläget är helt enkelt utformat för att hjälpa dig att uppnå bästa möjliga varvtider på bana och förbättra dina färdigheter. Med hjälp av GPS uppmuntrar appen mjuk körning genom att visa ett färgkodat spår för varje varv. Det är ett utmärkt sätt att se dina spårval och uppmuntra till bästa användning av koppling, växelspak, styrning, bromsar och gaspedal. Du kan spara varvtiderna för framtida jämförelser.

LogR-appen lanseras hösten 2020.

Trekvartsvy framifrån av Honda Civic Type R GT på bana

Din vardagskörning

Auto Score hjälper dig att förbättra din vardagskörning genom att hålla reda på acceleration, retardation, svängar och körning rakt fram. Auto Score-funktionen uppmuntrar till säkrare, mjukare körning och är inte som LogR-läget till för att jaga varvtider. Den lagrar också ett historiskt rekord för att visa hur din körning utvecklas.

Närbild på pedalerna

Känn suget

Type R svarar omedelbart med den kraftfulla 2-liters VTEC Turbo-motorn med kraftig laddning. Den har ett toppeffekt på 320 hk vid 6 500 v/min och ett maximalt vridmoment på 400 Nm från 2 500 v/min till 4 500 v/min. När du hör det råa avgasljudet i kombination med en aktiv ljudkontroll (ASC) som förbättrar motorljudet via ljudsystemets högtalare får du även en stor dos adrenalin.

Närbild på pedalerna

Bestens käftar

Den manuella växellådan i Civic Type R har exakta lägen genom alla sex växlarna och ger dig den mest uppfriskande accelerationen någonsin. Till det finns ett system för varvtalsmatchning, som ger en givande förbindelse med föraren. Det fungerar progressivt i alla körlägen så att du kan växla smidigt utan ryck vid växlingarna, precis som proffsen. Den här bilen kommer att ta tag i dina känslor och hålla hårt.

Närbild på pedalerna

Stopping power

För att avleda värme och minska bromsutmattningen har Civic Type R ett uppgraderat, lättare bromssystem. Med tvådelade, flytande främre bromsskivor och helt nya bromsbelägg kommer du att uppleva bättre banprestanda med en mer omedelbar känsla i bromspedalen.

Närbild på pedalerna

Håll ditt spår

Det adaptiva dämpningssystemets styrprogram beräknar nu vägförhållandena snabbare, vilket resulterar i snabbare dämparreaktioner och bättre väghållning. De främre och bakre bussningarna har uppgraderats och tillsammans med styvare bakfjädringsarmar ger det bättre toe-in-egenskaper vid kurvtagning. Det resulterar i en exaktare styrkänsla och bättre kontroll. Den här bilen kramar om vägen och protesterar inte när du ber om mer kraft.

KÖR SÄKERT

Civic Type R levereras med avancerade säkerhetsfunktioner som håller dig och dina passagerare säkra.

Trekvartsvy bakifrån av utsidan på Honda Civic Type R.

Kollisionsminimerande bromssystem

Om det föreligger risk för kollision med ett fordon eller en fotgängare varnar den här funktionen dig för faran, samt minskar hastigheten för att bidra till att minska kraften vid en eventuell krock.

Frontalkrocksvarnare

Frontalkrocksvarnaren uppmärksammar dig på risker för kollisioner i låg hastighet. Det här praktiska säkerhetssystemet informerar dig om hörbara och visuella varningar på instrumentpanelen medan Type R saktar in och stannar utan att du behöver hålla foten på bromsen.

Körfältsassistans (LKAS)

Systemet för körfältsassistans ger en mindre stressig körupplevelse, särskilt på motorvägar, genom att hålla bilen i mitten av körfältet. Detta åsidosätts när blinkersen används.

 

Avåkningskorrigering med varningssystem för körfältsavvikelse

Systemet för vägmärkesigenkänning identifierar vägmärken och vidarebefordrar informationen till dig visuellt. Två vägmärken kan visas åt gången.

Adaptiv farthållare

Den adaptiva farthållaren håller ett säkert avstånd till fordonet framför dig. Om ett fordon i ett angränsande körfält vill köra in framför dig kommer din Honda förutspå detta och justerar hastigheten automatiskt. Den återupptar den inställda hastigheten först när faran har passerat.