Närbild på Civic Type R-strålkastare

KROPP OCH SJÄL

Den eleganta och snygga aerodynamiken ger en spännande och engagerande körupplevelse och den racinginspirerade klädseln och interiörutrymmet, som är unikt för Honda Civic Type R, gör den till en verkligt dynamisk sportkombi.

Bläddra

Trekvartsvy framifrån av Honda Civic Type R-serien

Type R-dynastin

Den högpresterande sportkombin Civic Type R lanserades i Europa 2001 och fick stor uppmärksamhet med sin röda H-logo. Fyra generationer senare kommer den första Type R-serien: Type R GT, Type R Sport Line och en begränsad upplaga, Limited Edition, i bara hundra exemplar – modeller som imponerar.

Trekvartsvy framifrån av Honda Civic Type R-serien

Detta är förändring.

Type R GT har en målmedveten design. Framifrån syns dess racingrötter i den nedre delen och de nydesignade sidogallren för luftintag.

Trekvartsvy framifrån av Honda Civic Type R-serien

The perfect line

Formen på Type R Sport Line har ett verkligt flow från topp till tå. Avancerad aerodynamik och en ny stötfångardesign ger ett kompromisslöst utseende på bilen som älskar att prestera.

 

 

 

 

Trekvartsvy framifrån av Honda Civic Type R-serien

En dynamisk sportkombi

Limited Edition-modellen är en genuin Type R som andas ren sport med avskalad interiör och lätta komponenter, precis som en helt fokuserad bil ska göra. Allt detta och de ikoniska tredubbla avgasrören visar på en bil som älskar att köra först.

OLIKA TYPER, BÅDA ÄR ÄNDÅ TYPE R

Kolla in likheten mellan Type R GT och Type R Sport Line.

Vy från sidan av Type R GT
Vy från sidan av Honda Civic Type R Sport Line

TYPE R SPORT LINE

TYPE R GT

Honda Civic Type R GT närbild av interiören

Interiörens linjer

Sätena har utformats för att du ska sitta stabilt, så att du kan känna bilen ordentligt när du kör i R-läget. Samtidigt garanteras komforten även vid vardagskörning, och passagerarna har gott om benutrymme. Den låga sittpositionen och den detaljerade, iögonfallande röda interiören i Type R GT återspeglar dess racingrötter.

Honda Civic Type R GT närbild av interiören

Vägfokuserad

De mörka sportsätena i Type R Sport Line ger komfort och stöd under alla körförhållanden. Type R kan vara helt fokuserad vid behov, men kan även anpassas efter andra körförhållanden.

 

Honda Civic Type R GT närbild av interiören

Feel the power

Givetvis har Type R GT växelpaddlar i racingstil och har omdesignats och klädd i Alcantara för att förbättra greppet och känslan.

Honda Civic Type R GT närbild av interiören

Känn skillnaden

För att framhäva Type R:s sportiga känsla – uppåt- och nedåtväxlingen – har växelspaken omdesignats med en ny tårform för att förbättra växlingens känsla och noggrannhet.

Bättre anslutningar

Håll kontakten med allt du älskar, som familjen, musik och vänner.

Modell med röststyrningssystem i Honda Civic Type R.

Med hjälp av röstigenkänning via Bluetooth® kan du komma åt information som spellistor på din smartphone.

Med en anslutning via Bluetooth® eller USB kan du få åtkomst till information och spellistor i din smarttelefon. Du kan också överföra telefonens gränssnitt – via Apple CarPlay® eller Android Auto™ – till 7-tumspekskärmen och få tillgång till appar som gör att du kan ringa och skicka och ta emot meddelanden när bilen står stilla*.

Fler anslutningar

Den förinstallerade internetbaserade AHA™-ljudspelaren låter dig också ansluta till dina favoriter bland radiokanaler, poddsändningar och nyhetstjänster. När bilen står still kan du till och med titta på film via HDMI.

Närbild på Honda CONNECT-skärm i Honda Civic Type R.

Du kan enkelt välja den funktion du behöver bland ikonerna som visas tydligt på Honda CONNECT 7-tums pekskärm.

* Endast utvalda varianter. Tillgängligheten för Android Auto™ kan komma att ändras och kan variera på olika geografiska platser. Apple CarPlay-funktioner, appar och tjänster är kanske inte tillgängliga i alla områden och kan komma att ändras. Apple CarPlay är ett varumärke som tillhör Apple Inc., som är registrerat i USA och andra länder.