Nya HR-V Hybrid första Hondan för Berit och Krister

den 6 juni 2022

Nya HR-V Hybrid första Hondan för Berit och Krister

Vänner i England tipsade örebroarna Berit Engström Strand och Krister Strand om Honda. Så när det var dags för en ny bil föll valet på en ny HR-V Hybrid.

När Berit Engström Strand jobbade som affärsutvecklare på Telia blev det mycket pendling från villan på Gamla Hjärsta i Örebro till Uppsala och Stockholm, så hon är en van bilförare.

– Men som pensionärer åker vi inte lika långt längre, vi kör mycket i stan nu. Det är HR-V:n idealisk för. Jag har märkt att jag kör väldigt mycket på el. Det gör att vi har betydligt lägre bensinkostnader, säger Berit.

Första Hondan
Det här är familjens allra första Honda. Tidigare har det körts både svenskt och andra japanska märken. Idén fick Berit från engelska vänner som var inne på sin tredje Honda CR-V och som Berit tyckte var trevlig att åka i.

– Då fanns den nya HR-V:n i England, men inte i Sverige, så jag bad Tim att provköra den åt oss. Via Facetime visade han oss bilen och rapporterade om hur skön den var att köra.

Berit och Krister har letat länge efter en ny bil. De ville ha en automatväxlad modell, mer bensinsnål än den förra bilen, en Subaru Levorg, och en välutrustad bil med en rejäl uppsättning förarassistentstöd, exempelvis körfältsassistans och avkörningsförebyggande hjälp.

– Vi har läst på och provat många olika modeller innan vi köpte HR-V:n. Den är snygg, fräsch och har mycket stöd, exempelvis backkamera som jag tycker är viktigt. Vi provkörde den i mars och det var då jag blev övertygad. Den är väldigt lättkörd.

Viktigt med SUV
Ett annat viktigt kriterium för Berit och Krister var att bilen skulle vara en SUV.

– Vi vill ha en bil man kliver upp i, inte ned. Man sitter bra och ser bra när man sitter lite högre. Vi åker ofta upp i Kilsbergen utanför Örebro för att gå promenader och då är det bra att ha en lite högre bil.

Förutom ärenden i stan och att ta bilen för utflykter är det till släkt och vänner som färden går med den nya HR-V Hybriden.

– Vi kommer köra en hel del till vår dotter som bor på landet utanför Örebro och vår son som bor i utkanten av stan. Sen blir det även till släktingar, till våra goda vänner och före detta arbetskamrater i Stockholmstrakten och på semester i Sverige.