Honda ökar tempot till elektrifiering av alla fordon

Hela modellprogrammet för Hondas bilar i Europa ska vara elektrifierat redan 2022, tre år tidigare än planerat.

den 30 oktober 2019

Honda ökar takten ytterligare för att snabbare övergå till elektrifierade bilar. Sex modeller kommer att lanseras inom de närmaste tre åren som antingen är helt eldrivna eller som är hybrider. Detta inkluderar ännu ett helt batteridrivet fordon och ett sortiment av modeller med hybridteknik, det vill säga bilar som drivs med två motorer.

Honda avslöjar även ett nytt varumärke; e:Technology som kommer att samla alla elektrifierade produkter från alla verksamheter under ett och samma globala namn.

Märkningen för bilar, likväl som för att markera de miljövänliga egenskaperna hos produkten, kommer att beteckna typen av drivlina. Jazz blir det första fordonet som bär märket ”e:HEV”, som står för ”Hybrid Electric Vehicle”, det vill säga elektriskt hybridfordon.

Den avancerade hybridtekniken kommer att driva den nya halvkombin Jazz och har redan fått ett brett erkännande i hela Europa genom att leverera höga nivåer av realistisk effektivitet och förfining i 2019 års modell av CR-V Hybrid.

Till skillnad från traditionella hybrider, där den elektriska motorn hjälper förbränningsmotorn, producerar förbränningsmotorn i e:HEV elektricitet som hjälper elmotorn. Resultatet är en mjuk färd och tydlig acceleration för ett elektriskt fordon som matchar Hondas unika kontrollteknik. Det ger enastående miljöprestanda utan att kompromissa med förarens körupplevelse.

Läs mer om Hondas elektrifiering