Honda – det driftsäkra bilmärket

den 22 november 2021

Honda – det driftsäkra bilmärket

Pålitligheten var avgörande när barn- och ungdomsboksförfattaren Petrus Dahlin valde Honda.

Året är 2004. Petrus Dahlin är trött på hans franska bils nycker och börjar googla efter bra bilar. Bra lika med pålitlig.

– Det är väldigt avgörande med driftsäkerhet för mig. Jag var sugen på en SUV och fastnade för CR-V:ns utseende. Folks recensioner på nätet talade också för att Honda gjorde bra modeller.

Valet föll på en ny CR-V, som efter fem års trogen tjänst byttes till en begagnad Accord Tourer. Även den gick och gick – utan några problem. För två år sedan bytte Petrus tillbaka till CR-V-modellen när han hittade en bil från 2013 i fint skick.

– Den känns fortfarande fräsch och ny trots att den har några år på nacken. Jag gillar rymden i den, sedan går det att packa med sig mycket och så är den oerhört driftsäker.

I samma veva sålde Petrus sin Accord till sin närmaste granne. Att sälja en begagnad bil till en person man träffar varje dag skulle lätt kunna bädda för en otäck grannfejd, men inte i det här fallet. 

– Att våga sälja en begagnad bil till min granne som jag dessutom umgås ofta med måste vara det yttersta beviset på att bilen håller god kvalitet!

I perioder kör Petrus många hundra mil som tar honom från radhuset i Bagarmossen, söder om Stockholm. Som barn- och ungdomsboksförfattare är det många författarbesök som bokas in på skolor runtom i landet. Då är det viktigt att kunna förlita sig på en trygg och driftsäker bil. Petrus servar sina bilar en gång om året.

– Jag har inte råkat ut för en enda oförutsedd reparation med någon av mina Honda-bilar, säger han nöjt.

Petrus ångrar inte sitt beslut att överge reklambranschen där han bland annat var delägare i en byrå i centrala Stockholm för att sadla om till författaryrket på heltid.

– När jag träffar en skolklass och läser ur min bok ser jag vilken kick de får, det är kul att kunna inspirera barn och ungdomar. Det ger mig mycket större tillfredsställelse än att vara kvar i reklambranschen.

Lika lite ångrar han sitt beslut att köra Honda.

– Dyra prestigemärken har aldrig varit viktigt för mig att köra. Med Honda får jag mycket bil för pengarna.

Mer om CR-V