Därför gillar svenska journalister Honda CR-V

den 3 maj 2024

Vill du ha en trygg, säker och rymlig bil där hela familjen och rejält med bagage får plats, som är bekväm på långfärder och enkelt klarar svenska vintrar utan problem? Ja, då ska du välja nya Honda CR-V Hybrid. Detta tycker svenska motorreportrar på två av de mest ansedda biltidningarna i Sverige, Vi Bilägare och Teknikens Värld. I tre olika tester har Honda CR-V utsetts till bäst i test nu under våren.

Trygg på vägen
Först var det Vi Bilägare som gjorde sitt långfärdstest i ett bistert och vintrigt Sverige. Fem bilar kördes från Uppsala till Funäsdalen och testreportrarna fick verkligen dra nytta av CR-Vns stabila fyrhjulsdrift, höga markfrigång, fina styrning och trygga väguppträdande i det kalla och krävande vägklimatet.

Slutomdömet i testet blir så här: ”Honda visar upp sig från sin bästa sida. Hela paketet andas framkomlighet och komfort. En pålitligare kompis i tuffa förhållanden än CR-V AWD går knappast att finna”.

I Teknikens Värld koras Honda CR-V som segrare när det gäller att vara den bästa bilen för familjen. Här räknar man upp vad man som familj vill ha ut av en bil: den ska vara rymlig, ha flexibel inredning, lätt att hantera, okomplicerad att köra, bekväm och ekonomisk.

Här lyder sammanfattningen så här: ”Utan att vara en till de yttre dimensionerna jättestor bil lyckas CR-V få plats med både ett rymligt och bekvämt baksäte och ett stort och lådformat bagageutrymme, och att den kan kombinera de egenskaperna med god komfort och välavvägda köregenskaper gör den till vinnare i vårt testprotokoll”.

Även Vi Bilägare har testat vilka bilmodeller som passar bäst för familjen. Här är Hondan favorit hos samtliga testchaufförer. Goda omdömen ges om fjädringen, komforten och den frikostiga standardutrustningen.

Ger mer för pengarna
Slutbetyget formuleras på följande sätt: ”Vi finner att Honda CR-V ger mer för pengarna i den här prisklassen. Generösare utrustning, bättre fyrhjulsdrift, skönare körkänsla, högre komfort samt större utrymmen med en flexibel interiör ger en tydlig seger när allt vägs samman”.

Vi konstaterar att svenska motorjournalister alltså mycket hellre vill sitta i en Honda CR-V än i exempelvis en Hyundai i10, Hyundai Tucson, Mercedes E 200, MG4, Toyota RAV4, Toyota C-HR eller en Renault Espace som alla tävlat mot Honda CR-Vn i något av de tre testerna.

Kul, tycker vi!

Familjebil med premiumkänsla