Jazz Hybrid testvinnare i Vi Bilägare

Nya generationen av Honda Jazz vinner klart i Vi Bilägares senaste test av fyra bilar i kompaktklassen.

den 11 november 2020

I motortidningen Vi Bilägares senaste nummer (15/2020) blir det toppbetyg för Honda Jazz Hybrid som den här gången tävlar mot Toyota Yaris, Opel Corsa och Suzuki Swift. Detta är en klass där personbilarna har ett kompakt format och en längd på omkring fyra meter – Honda Jazz mäter 4,04 m på längden. Och som tidningens fyra reportrar som testat bilarna konstaterar gemensamt: ”Honda plockar hem testsegern tämligen enkelt, att man kan få in så mycket storbilskänsla och utrymme på 404 cm imponerar”.

Tidningens testreportage går över hela 14 sidor noggrant igenom de fyra bilmodellernas styrkor och svagheter. Bland annat lyfter man i artikeln fram många av de fördelar som finns hos Honda Jazz, exempelvis ur ett kostnadsperspektiv där man räknar upp dess goda andrahandsvärde, rimliga servicekostnader och årsskatt. Jazzens goda komfort omnämns vid ett flertal tillfällen och bilen benämns som ”lyxbilstyst” och att den ”flyter fram med mjuka lugna rörelser” på vägen.

Jazzens generösa interiör imponerar på motorjournalisterna: ”I förhållande till de murriga konkurrenterna är Jazz som en rymdkapsel från Star Wars. Stora glasytor, ljus materialval, modern instrumentpanel med vadderade vita ytor. Tunna A-stolpar och rejäla sidospeglar ger svårslagen runtomsikt, dessutom är dödavinkelvarning, parkeringssensorer och backningskamera standard”.

I testet mäts bilarnas lastkapacitet i antal läskbackar som går in. Med nedfällt baksäte ryms 32 läskbackar i Jazzen, sju fler än närmaste konkurrent och hela tolv fler än den konkurrentmodell i testet som rymmer minst! 

I avslutningskommentaren hittar vi följande beröm: ”Överst på pallen kommer Jazz. Trygga köregenskaper. Fin komfort. Hög utrustningsnivå med ett flertal förarstödsystem som standard. Exceptionella innerutrymmen. Det kan inte bli annat än testseger”.

Läs mer om testet

Mer om Honda Jazz Hybrid