Vi har racing i blodet

Visste du att Honda tävlar i en mängd olika motorsportklasser? Följ med till Hondas värld!

den 16 december 2016

Del 2

Med vässade versioner av Honda Civic tävlar Honda i WTCC, vilket står för World Touring Car Championship. Den erfarne föraren Rob Huff lyckades ta sig upp på pallplats i de sista tävlingarna för säsongen. Han blev trea i det näst sista racet som kördes i Qatar.

Det var den 21:a pallplatsen under säsongen för Hondas team, vilket gör den till den mest framgångsrika hittills under de senaste fyra åren som Honda har tävlat i WTCC. Totalt blev Rob Huff sexa bland förarna. Tiago Monteiro blev trea med 214 poäng och Norbert Micheliz fyra med 212 poäng.

Som du kanske känner till är Honda en gigant i motorcykelvärlden. Under 2016 har Honda tävlat i åtta världsmästerskapsklasser och sex kategorier, samt i Dakar-rallyt. Nya satsningar är på gång inför 2017. För femte året i rad tävlar Hondas team i det berömda Dakar-rallyt. Fem personer tävlar för ”Monster Energy Honda Team”, nämligen Joan Barreda, Paulo Goncalves, Kevin Benavides, Michael Mege och Ricky Brabec. Dakar-rallyt hålls den 2-14 januari 2017.

Du kan läsa mer om hur det går för Hondas duktiga förare och racingteam inom WTCC här:
http://www.castrolhondawtcc.com

Mer information om hur det går för Hondas många team inom motorcykelracing kan du få här:
http://www.hondaproracing.com

Dakar-rallyts officiella webbplats hittar du här: http://www.dakar.com/dakar/2018/us/index.html