Tryggt att privatleasa

Teckna ett billån, köpa kontant eller privatleasa sin nya Honda? Susanne Wahlström valde att privatleasa sin nya Honda e.

den 29 januari 2021

Susanne Wahlström, kommunalråd i Habo kommun, har kört både Honda CR-V och Honda Civic tidigare och har på senare tid intresserat sig för hur det skulle vara att köra elbil. I december slog hon till med en Honda e i ”modern steel metallic”.

– Jag har varit nyfiken på elbil länge, och känt att elhybrid inte är rätt väg för mig. Sen har vi en Honda-återförsäljare här i Habo som har kunnig personal och bra service, så jag fortsätter gärna att handla av dem. En tungt vägande faktor är det goda bemötandet man får hos dem. Det tredje skälet är att Honda e är en så fantastiskt söt bil. Jag gillar runda, bulliga bilar så när jag ville ha en elbil var det naturliga valet Honda e.

Det här är första gången som Susanne privatleasar sin bil.

– Den stora fördelen är att det känns tryggt. Jag vet hela tiden vilka löpande kostnader jag har. Det är också bra att vinterdäck ingår. Att privatleasa kändes som ett bra alternativ för elbilar är ganska dyra och relativt nya på marknaden så det är svårt att veta andrahandsvärdet. Det man ska tänka på innan är vilken typ av bil man vill ha och hur mycket man kör.

Susanne är nöjd med sin Honda e som hon kör varje dag, till och från och i jobbet samt till stallet, vilket som mest blir cirka tio mil om dagen totalt.

– Den är rolig att köra, pigg, smidig och en dröm att parkera med. Och kamerabackspeglarna är så mycket bättre än vanliga backspeglar, jag vande mig direkt vid dem. Jag valde den grå modellen, på den kommer detaljerna fram bäst, absolut snyggast tycker jag!

Läs mer om privatleasing