Smarta, säkra system

Honda SENSING är en av de mest avancerade samlingarna av säkerhetsteknik på marknaden. Bakom följande fem förkortningar döljer sig smart säkerhetsteknik från Honda som jobbar för att hålla dig och dina passagerare säkra på vägarna:

den 27 november 2017

CMBS står för Collision Mitigation Braking System och är ett kollisionsminimerande bromssystem. Om det finns risk för kollision med ett fordon eller en fotgängare kommer den här funktionen att varna dig som förare om faran och minska hastigheten för att dämpa en eventuell krock.

RDM står för Road Departure Mitigation eller avkörningsförebyggande system. En kamera monterad på vindrutan känner av om bilen styrs av vägen och använder elektrisk servostyrning för att mycket subtilt korrigera fordonet så att bilen håller sig i sin fil. Under vissa förhållanden kan den även tillämpa bromskraft.

LKAS står för Lane Keeping Assist System eller system för körfältsassistans. Det hjälper till att hålla dig i mitten av filen, vilket ger en mindre stressande körupplevelse genom att minska behovet av styrkorrigering och ansträngning på motorvägen.

LSF står för Adaptive Cruise with Low-Speed Following. På svenska kallar vi det för adaptiv farthållare vid låg hastighet. Denna funktion bibehåller en jämn hastighet och följavstånd i förhållande till fordonet framför dig. Om det detekterade fordonet bromsar in kommer funktionen att bromsa och stoppa bilen utan att du behöver hålla foten på bromsen. När bilen framför börjar röra sig igen trycker du helt enkelt ned gaspedalen för att återuppta körningen.

DWS står för Deflation Warning System eller däcktrycksvarnare. Den talar om för dig när lufttrycket i däcken är felaktigt. Det kan till exempel ge dig en förvarning om en långsam punktering.