Senaste konceptversionen av Honda NSX avslöjas på motormässan i Detroit 2013

den 22 januari 2013

Första glimten av den möjliga utformningen av NSX-interiören.

Den nya versionen av konceptbilen Honda NSX ger oss en föraning om hur utformningen och konstruktionen hos nästa generations superbil kan komma att se ut. Vid sin Acura-monter avslöjade American Honda för första gången den tänkbara riktningen för interiören.

Versionen påminner mycket om den ursprungliga konceptmodellen och har behållit samma låga, kraftfulla profil och dynamiska, attraktiva proportioner. Den har en superbils attityd och ger ett högteknologiskt intryck.

Den dynamiska utformningen visar riktningen för vad världen kan förvänta sig av den nya NSX, som har efterfrågats länge. Lättviktsmaterial och avancerad teknik är några av nyckelorden.

Det nya innovativa hybridsystemet Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel DriveTM) innehåller en mittplacerad V6-motor med direktinsprutning kombinerat med en unik drivenhet med två elmotorer med momentstyrning. Det nya AWD-hybridsystemet genererar blixtsnabbt negativt eller positivt vridmoment individuellt till framhjulen i kurvor. Honda anser att detta kommer att innebära bättre prestanda än med tidigare AWD-system.

Förutom manöverfördelarna med systemet Sport Hybrid SH-AWD® är bilen utrustad med nästa generations kraftfulla VTEC® V6-motor med direktinsprutning, som tillsammans med en dubbelkopplingslåda med inbyggd elmotor kan skapa superacceleration och samtidigt erbjuda utmärkt effektivitet.

Nya NSX utvecklas av ett globalt FoU-team som leds av konstruktörer och ingenjörer från Honda R&D Americas, Inc, som har anläggningar i Los Angeles, Kalifornien, och Raymond, Ohio. Nya NSX kommer också att tillverkas på en ny produktionsanläggning i Ohio.

Den nya NSX-konceptmodellen ställs ut vid Hondas monter på bilsalongen i Genève i mars