Så mycket kostar Honda e

Honda e är den första serieproducerade elbilen som lanserats av Honda i Europa. På Motormässan i Frankfurt tillkännagavs de svenska priserna. Produktionsmodellen av bilen stod i montern.

den 24 september 2019

På den stora bilmässan i Frankfurt som hölls den 10-22 september låg förstås fokus på elbilen Honda e i Hondas monter. Ett exemplar av produktionsmodellen avtäcktes inför ett stort journalistuppbåd. Det finns två varianter på den elektriska motorn, en som utvecklar 136 hästkrafter eller 100 kW, och en med 154 hästkrafter eller 113 kW. Vridmomentet är imponerande 315 Nm. Batteriet är på 35,5 kWh vilket räcker till körning i upp till 220 km på en laddning. Bilen kan snabbladdas på en halvtimme och då upp till 80 procent av batteriets kapacitet. Noll till hundra km/h nås på cirka åtta sekunder.

Så till priserna. I Sverige kommer Honda e att kosta från 370 200 kr med 100 kW elmotor och från 399 950 kr med den större motorn och då kallas den Honda e Advance. Du kan privatleasa Honda E Advance från 4 495 kr per månad.

Vi har ofta skrivit om Honda e det senaste året, men för dig som vill fräscha upp kunskaperna kring elbilen, eller som är nytillkommen läsare, har du här en snabbrepetition:

Honda e är Hondas första serieproducerade elbil för europeiska marknaden. Utseendemässigt påminner den en hel del om den allra första generationen av Honda Civic men med en mer digital kostym, anpassad till modern bilkörning. Det är en bekväm, minimalistisk och nästan lite vardagsrumsliknande känsla i interiören. Detta kombineras med den allra senaste tekniken. Hela instrumentbrädan, från förardörr till passagerardörr, täcks av digitala skärmar där du ser allt som behövs för en säker körtur. Det finns en mängd funktioner som assisterar föraren, exempelvis röststyrning och avancerade kameror istället för backspeglar. Bilen är helt igenom byggd som elbil, är bakhjulsdriven och tänkt för alla som främst kör i stadstrafik och sträckor upp till 22 mil. Undersökningar visar att de flesta förare kör långt mindre än tio mil per dag, och det är också vad Honda tagit fasta på i utvecklingen av Honda e.

Honda har fått in mer än 40 000 intresseanmälningar för Honda e. De första bilarna väntas levereras under sommaren 2020. Det går bra att beställa Honda e från och med nu. Bilen kan ses och provköras våren 2020 hos svenska återförsäljare.


Mer om Honda e