Positivt om ZR-V på nätet

den 16 april 2024

Positivt om ZR-V på nätet

Nätmagasinet livsstilsbilar.se har provat nya ZR-V och gillar den.

Testföraren tycker att det är en smart hybrid för familjen. Man konstaterar även att ZR-V är en bränsleeffektiv och rymlig modell. Att trivas bakom ratten är viktigt och det gör skribenten i ZR-V: ”Det första intrycket bakom ratten i nya Honda ZR-V är harmoni. En klassisk förarmiljö med all modern teknik varsamt förpackad ger föraren all information på ett tydligt men också varsamt sätt. Knappar för värme och ventilation sitter där de ska och är lätta att hantera utan att ta blicken från vägen. Instrumentbelysningen är behaglig även vid mörkerkörning. Toppversionen, Advance, har dessutom head-up display som speglar den viktigaste information i förarens synfält ovanför instrumentbrädan. Stolarna är riktigt bra med lagom mycket sidostöd och alla tänkbara justeringsmöjligheter”.

Modellen får även hyllningar för sin tysta gång, komfortabla fjädring och fina prestanda. Även placeringen av knappar på ratten får med beröm godkänt liksom den lätta men ändå känsliga styrningen.

Hybrid och bensin slår ut dieseln
Testföraren slår ett slag för Hondas hybridteknik i texten: ”Honda har tagit hybridtekniken till hjälp för att kombinera låg förbrukning med bra prestanda och framför allt bra vägegenskaper på alla underlag. Det intressanta med den här bilen är hur smidigt och sofistikerat tekniken arbetar utan att föraren överhuvudtaget märker det”. 

Man summerar artikeln med följande: ” Honda har gett bilen egenskaper som framför allt passar långfärdskörning där komfort och förarmiljö är viktigt, men samtidigt en drivlina som ökar drivkraften på bakaxeln för bästa styrrespons vid hårdare körning på krokiga vägar. Tekniken fördelar också kraften effektivt mellan axlarna vid körning på snö eller is. Bilens styrka är den avancerade drivlinan och den harmoniska förarmiljön”.

Mer om ZR-V