Nya modeller lockade vid Hondas lanseringshelg

den 16 oktober 2023

Hondas breda bilprogram lockade nyfikna att besöka Hedin Bil i Malmö den 6-8 oktober. Då var det nämligen lansering av Hondas tre nya SUV-modeller, helelektriska e:Ny1, sportiga ZR-V och familjebilen CR-V.

För första gången representerar Hedin Bil bilmärket Honda i Malmö. Dagarna innan lanseringshelgen har det varit fullt upp i bilhallen för att hinna ställa i ordning utställningsytan och få in alla nya bilmodeller på plats.

– Honda är ett starkt varumärke och ett bra komplement i vårt utbud. Det finns en bra bredd i programmet och designmässigt går Honda från klarhet till klarhet, säger Andreas Rosberg, platschef på Hedin Bil Jägersro i Malmö.

Hedin Bil är en av Europas ledande bilförsäljarnätverk och representerar många olika bilmärken.

– Honda har en hög igenkänningsfaktor. Det är bra för oss med en stark spelare till. Kvalitet ligger i Hondas DNA. Jag ser bara möjligheter med att representera Honda, förklarar Andreas.

Malmöbon och mamman Therése Remon provkörde nya CR-V fullhybrid med sonen Elton.

– Den kändes jättebra. För bra, säger hon och skrattar.

Therése har kört Honda CR-V sedan 2016 och funderar nu på att byta till den senaste modellen.

– Jag är jättenöjd med Honda. För mig är det viktigt att den är billig att köra. Rymligheten är viktig också för jag kör med hund i bilen – en stor hund på 66 kg.

Att Honda står för kvalitet kan Therése intyga.

– Jag känner mig trygg med Honda. Det har aldrig varit några problem. Jag har servat den som jag ska och den har bara rullat. Jag behöver aldrig oroa mig för några oförutsägbara kostnader.

Johanna Alhem och Klas Norelius från Åkarp testade den nya elbilen e:Ny1 och visade upp glada miner efter provturen.

– Jag gillar den jättemycket. Den är jättehärlig att köra, den är så lättkörd. Allting funkar så smidigt, berättar Johanna som precis har tagit körkort för automatväxlade fordon.

Klas berättar att de redan idag kör Honda, en CR-V.

– Vi har haft vår CR-V i tolv år. Det är den bästa bil vi haft. Den har inte krånglat alls. Men nu när Johanna har körkort behöver vi ha en automatare. Då är elbilen väldigt enkel att köra, säger Klas.

Susanne och Lars Lanker från Limhamn är sugna på att byta den nuvarande BMW:n till en Honda.

– Vi letar efter en mindre SUV, jag gillar att sitta lite högre och få bättre överblick. Vi vill gärna ha en hybrid, förklarar Lars.

En ny, rödskimrande ZR-V togs ut på provkörning av paret Lanker.

– Den kändes väldigt bra. Jag sitter bra i den bilen, säger Susanne.

– Det känns Honda, det är rejäla bilar med logisk uppbyggnad av reglage. Utseendemässigt är den en av de snyggare japanska bilarna, säger Lars.

Från Kävlinge kom Kerstin och Tommy Nilsson körandes i sin CR-V, den tredje CR-V:n i rad för paret. Men nu när barnen är utflugna behövs inte en så stor bil längre.

– Vi har provkört nya HR-V. Det blir en modell mindre för oss. Den känns bra, designmässigt har den blivit mycket mer modern. Den är jättefin, säger Kerstin.

– Vi har kört Honda sen 2005. Jag tror aldrig vi har haft våra bilar på reparation någon gång, säger Tommy.

Hitta återförsäljare