Nya Jazz med starkare motor

I mars lanserar Honda den senaste generationen Jazz på den svenska marknaden. Den mångsidiga och populära bilen har bland annat starkare motor och en helt ny utrustningsnivå kallad Dynamic.

den 28 februari 2018

2018 års Honda Jazz är perfekt för den som vill ha en säker, mångsidig och lättparkerad stadsbil. Den är lagom sportig och samtidigt bränslesnål samt föredömligt enkel att manövrera.

Honda Jazz är inne på sitt 17:e år som bilmodell. Under den tiden har bilen sålts i imponerande sju miljoner exemplar världen över. Du känner nog igen den klassiska Jazz-silhuetten som nu har fått samma form på strålkastare och grill som kallas för ”Solid wing face” som resten av Honda-familjen. Den nya Dynamic-modellen har en sportigt röd accentlinje under grillen, LED- och dimstrålkastare, sidokjolar, spoiler på bakluckan och svartglansiga 16-tums metallfälgar. Ytterligare ett färgalternativ till de sju lackerna har lagts till, nämligen metallisk Skyride Blue. Dynamic-modellen är utrustad med den nya 1,5-litersmotorn. 

Förutom den 1,3-liters bensinmotor som varit tillgänglig sedan tidigare går Jazzen nu att få med en ny, kraftfull 130-hästars 1,5-liters i-VTEC bensinmotor med en bränsleförbrukning på 5,4 l/100 km. Båda motorerna går att få med sexväxlad manuell eller automatisk växellåda (CVT). För CVT-lådan finns två nya styrprogram som hjälper föraren under inbromsning och omkörning.  

Det finns många finurliga finesser och läckra detaljer men rymligheten är nog det som är Jazzens allra starkaste kort. Dels är det gott om plats för alla passagerare, både fram och bak, dels för medhavt bagage. Fyra meter långa (korta!) Jazz har en mittmonterad bränsletank, lång hjulbas och tillsammans med det välkända Magic Seats-systemet är bilen oslagbar när det gäller mångsidighet. Bakluckans breda öppning och låga lasthöjd gör det lätt att lasta i och ur hundar, matkassar och annat bagage. 

Som alla nya bilar från Honda som säljs i Europa är Jazz utrustad med ett stort antal aktiva och passiva säkerhetsfunktioner avsedda att göra körningen både enklare och säkrare: kollisionsvarnare, igenkänning av trafikskyltar och intelligent hastighetsbegränsare bara för att nämna några. 

Jazz kostar från 154.500 kr och finns tillgänglig från och med mars månad hos Hondas auktoriserade återförsäljare.

 

MER OM NYA JAZZ

BOKA PROVKÖRNING