Mer sting med nya Jazz Advance Sport

den 24 maj 2023

Mer sting med nya Jazz Advance Sport

Jazz modell 2024 är här. Den populära kompakta och praktiska bilen kommer i en helt ny modellversion, Advance Sport.

Sportigare än någonsin. Nya utrustningsnivån Advance Sport gör nya Jazz till en liten tuff rackare. Ny aggressivare design på den blanka, svarta grillen, aerodynamisk spoiler på bakluckan, kromat ändrör på avgasröret och läckra detaljer såsom svarta sidobackspeglar och 16-tums lättmetallfälgar ger Honda Jazz Advance Sport en cool look. Apropå utseende så kan Advance Sport beställas i Urban grey pearl och Platinum white pearl, två exklusiva färgval för Advance Sport. 

Sportpedaler i metall, tre-ekrad läderratt, klädsel i tyg, mocka och läder och en dekor med blanksvart finish på främre och bakre stötfångare är även det unika detaljer för Advance Sport. Den tre-ekrade ratten som har gula sömmar är försedd med paddelväxlar som styr bromsregenereringskraften. Advance Sport har också en speciell kombination av svart och grå syntetisk mocka och förstklassigt slätt syntetiskt läder, med gula sömmar för att matcha ratten och dörrklädseln. Förutom körlägena Normal och ECON har Advance Sport även ett sportläge. Övriga modellversioner är Elegance och Advance, och så finns den lite robustare Crosstar Advance.

Sportigare och mer premium
På utsidan har Jazz av modell 2024 blivit lite sportigare samtidigt som bilens insida fått en tydligare premiumkänsla. Främre och bakre stötfångare har en ny design, och det som syns tydligast är den nya tuffa grillen som är både bredare och högre, vilket ger Jazzen ett sportigare uttryck. Jazz Crosstar har även den en bikakemönstrad grill, nytt också för vanliga Jazz, men skiljer sig designmässigt en del från vanliga Jazz-modellen eftersom den har en centralt placerad, silverfärgad del som ser ut som ett karosskydd. 

Motor och växellåda bygger på Hondas hybridteknik e:HEV, det vill säga att en bensinmotor kombineras med en elmotor där batteriet laddas under drift, ingen laddsladd behövs. Bilen växlar automatiskt mellan tre körlägen, el, hybrid och motor. Nytt är att nya Jazz har fått 10kW mer kraft till totalt 90kW, vilket gör bilen mer responsiv, och ger en mjukare och mer förfinad körupplevelse. Bränsleåtgången och koldioxidutsläppen är fortsatt låga, 4,5 l/ per 100 km för Elegance och utsläpp på 102 g/km. 


Avancerade finesser standard
Många finurliga funktioner och snygga detaljer ingår på Jazzen redan från Elegance, som är introduktionsmodell för nya Jazz. Exempel på dessa är att både ratt och växelspaksknopp är läderklädda, framsätena är eluppvärmda, och att det finns backkamera och parkeringssensorer. Många avancerade finesser ingår som standard alltså. En annan nyhet är att Jazz nu kan fås med dragkrok, bilen kan dra ett släp på 500 kg. 

Nya Jazz har även den de flexibla Magic Seats som underlättar lastning och transport av stora prylar. Hela 1 205 liter lastutrymme när baksätena är fällda är klassledande. Hondas avancerade säkerhetspaket Honda SENSING ingår för alla modellnivåer. Här har assistansfunktionen för bilköer uppgraderats och fungerar nu från 0 km/tim, vilket avlastar föraren i krävande trafiksituationer. Strålkastare fram och baklyktor är av LED-typ och Hondas infotainmentsystem Honda CONNECT ingår på alla modellnivåer. För Advance-nivåerna ingår Garmin-navigator. 

Jazz kostar från 276 300 kr. Advance Sport kostar från 302 400 kr.