Mattias tävlar med Honda i STCC

Rutinerade Mattias Andersson rattar för första gången en Honda Civic Type R i årets säsong av STCC, Swedish Touring Car Championship.

den 20 april 2017

Mattias Andersson är med sina 15 säsonger i STCC en av de verkliga veteranerna inom svensk standardbilsracing. Han är dessutom den senaste segraren i mästerskapet. Den 43-årige Linköpingsföraren vann nämligen det avslutande racet i fjolårets final på Ring Knutstorp. På samma bana körs det första loppet, den 6 maj, i 2017 års upplaga av STCC. Då blir det också premiär för Mattias att tävla med Honda Racing Sweden och en Civic Type R.

– Det är en bra bil både på och utanför banan. Internationellt har några bilmärken som följer det nya TCR-reglementet stuckit ut och Honda tyckte jag var mest intressant. För mig är Honda ett sportigt märke och ett motorsportmärke. Honda har alltid varit duktiga på att få fram bra motorer, säger Mattias.

STCC kommer att bli extra spännande i år eftersom ett 20-tal bilar och förare är med och tävlar, vilket är nästan dubbelt så många som i fjol.

– Det är ett otroligt starkt startfält. Målsättningen för mig är att vara med och slåss om medaljerna. Jag har mest lopp i ryggen av alla, så jag hoppas att min erfarenhet väger tungt. Jag hoppas kunna ta en pallplats direkt i början för Honda, säger Mattias.

Genom att följa oss på Facebook har du koll på vad som händer inom STCC och hur det går för Mattias och Honda Racing Sweden.

 

STCC-kalendern 2017
6 maj Ring Knutstorp
20 maj Alastaro (Finland)
17 juni Solvalla
9 juli Falkenberg
13 augusti Karlskoga
3 september Anderstorp
16 september Mantorp Park