Mattias Andersson kör för pallen på klassisk bana

Efter tre veckors uppehåll är det äntligen dags för årets andra omgång av TCR Scandinavia. Denna gång är det på klassiska Scandinavian Raceway i Anderstorp som tävlingarna avgörs.

den 29 maj 2019

Efter att ha stått på pallen på Ring Knutstorp under TCR Scandinavias premiärhelg för tre veckor sedan har Mattias Andersson siktet inställt på ny pallplats och avancemang i totalställningen

– Det är på klassisk mark denna helg. Banan i Anderstorp är den enda banan i Sverige som är byggd för Formel 1. Det är en snabb bana som ger en internationell känsla med sina långa kurvor och raksträckor, säger Mattias Andersson på Team Honda Racing Sweden. 

Det var sex olika förare på prispallen på Ring Knutstorp vilket betyder att det är riktigt tight i tabellen. Mattias och Honda Racing Sweden ligger på sjätte plats efter första omgången och har 15 poäng upp till ledaren i totalställningen. 

– Vi hade en bra tävling på denna bana i fjol, framför allt fartmässigt och satsar naturligtvis på pallplats även i helgens tävlingar, säger Mattias Andersson. 

På lördag den 1 juni är det träning samt kvalrace för teamen och på söndag den 2 juni är det dags för andra omgången av TCR Scandinavia.


Mer om Honda Racing Sweden

Mer om TCR Scandinavia

 

För mer information kontakta:

Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden

Tel. +46 705 92 75 55

Mail. mattias@magp.se

 

Carola Larsson, PR-ansvarig Honda Sverige

Tel. + 46 736 99 07 82

Mail. carola.larsson@honda-eu.com