Mattias Andersson först med två segrar

Det blev en ny seger för Honda och Mattias Andersson i STCC-tävlingarna på Gelleråsen Arena den 18-19 augusti. I och med segern blev han den första föraren att köra hem två segrar för säsongen.

den 22 augusti 2018

– Det är verkligen jätteroligt. Inför säsongen drömde vi om att vinna ett race. Efter åtta deltävlingar är jag den enda föraren som har vunnit två race, säger Mattias Andersson.

Mattias och Honda Racing Sweden passerade mållinjen i heat 2 som andra bil. Men när Mikaela Åhlin-Kottulinsky diskades på grund av ett felaktigt avgassystem och därmed fråntogs segern fick Mattias Andersson möjlighet att kliva upp överst på prispallen för andra deltävlingen i rad.

– Jag tycker naturligtvis synd om Mikaela som kunde ha blivit historisk och som förare inte hade något med avgassystemet att göra. Samtidigt förstod jag att även hon troligtvis skulle bli diskad när domarjuryn gjorde bedömningen att hennes teamkollegor, som hade samma avgassystem, skulle diskas i det första heatet, säger Mattias Andersson.

Mattias Andersson tog sin första seger med Honda på Falkenbergs Motorbana i juli i årets mycket jämna STCC-serie.

I och med segern klättrar Mattias Andersson och Honda Racing Sweden upp till en sjätte plats i den totala mästerskapsställningen inför den näst sista tävlingshelgen den 8-9 september på norska Rudskogen-banan.

Leder gör regerande rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson, en poäng före nuvarande STCC-mästaren Robert Dahlgren.