Luftigt och ljust i nya HR-V

den 3 juni 2021

Luftigt och ljust i nya HR-V

Tack vare smart design känns utrymmet i nya HR-V större – som om det tillhör en större bilmodell än vad det faktiskt gör.

Ljus och luft stod i centrum när Hondas utvecklingsingenjörer skapat en ny design för interiören i nästa generations coupé-SUV HR-V Hybrid. Den funktion som troligen ger störst effekt på miljön i bilens kupé är också den mest subtila. Det helt nya luftspridningssystemet har L-formade ventiler och har placerats i de övre hörnen av instrumentpanelen. På så sätt levererar luftkonditioneringen en känsla av naturlig bris till bilens passagerare.

I ett traditionellt ventilationssystem strömmar luft rakt emot passageraren, vilket kan upplevas som obehagligt. Det nya systemet ger ett mjukare luftflöde, mer som en bris, som strömmar längs med sidorutorna och snuddar vid de främre passagerarnas kinder. Luften färdas upp till taket och skapar en mjuk luftvirvel som inte känns av passagerarna.   

Varje detalj i utformningen av interiören har till uppgift att skapa en känsla av utrymme och luftighet samt kontakt med omvärlden. Fönstren är designade för att släppa in så mycket ljus som möjligt – och för att maximera sikten åt alla håll för föraren.

De stilrena reglagen som du styr ljud och ventilation med är placerade så nära förarens synfält som möjligt för att göra dem så lättanvända som möjligt.

Baksätena är nyutvecklade och har placerats 30 mm längre bak. Samtidigt finns 35 mm mer ben- och axelutrymme, jämförbart med SUV:ar i klassen ovanför.

Stora förbättringar har gjorts av framsätena som nu är kroppsstabiliserande med hjälp av inbyggda stödmattor. Dessa ersätter den tidigare konstruktionen med fjädrar. De nya framsätena motverkar trötthet på långresor och förbättrar komforten i din vardagskörning.

Helt nya HR-V e:HEV kommer att finnas tillgänglig i Europa under den senare delen av 2021. Du kan registrera ditt intresse för nyheter om modellen här.