Lågt antal maskinskador hos Honda visar Länsförsäkringars rapport

Honda är ett av de pålitligaste bilmärkena på marknaden när det kommer till lågt antal maskinskador. Det visar en undersökning från Länsförsäkringar.

den 25 juni 2018

Länsförsäkringar har undersökt alla maskinskador som ersatts av försäkringsbolagets maskinskadeförsäkring, totalt cirka 4 000 skador under mätåret 2015. I medeltal anmäls omkring 1,4 maskinskador per 100 bilar och år till Länsförsäkringar. I undersökningen ingår de 30 största bilmärkena. De skador som ersätts av garantier är inte med i statistiken.

Det är stor skillnad i antalet skador mellan olika bilmärken. Bland topp tre av de märken som har minst antal skador mätt per 100 fordon återfinns Honda på tredjeplatsen, tätt efter Kia och Hyundai. Av statistiken framgår att motorskador hos Honda är högst ovanliga. Det är bra för dig som Honda-ägare, eftersom just motorskador är dyrast – de kostar i genomsnitt 27 400 kronor att reparera.

Den genomsnittliga maskinskadan för alla märken kostar cirka 17 000 kronor att reparera och inträffar vid 7 700 mil. Högst antal maskinskador har Land Rover/Range Rover, Porsche och Mini.

Upptäck Honda