Jazz Crosstar klar vinnare i långtidstest

den 9 december 2021

Jazz Crosstar klar vinnare i långtidstest

Vi Bilägare har utsett Honda Jazz Crosstar till vinnare av motortidningens långtidstest för 2021. Jazzen vann överlägset med totalt 40 poäng, 10 poäng före tvåan i testet. Bilmärken från Honda, Toyota, Mercedes, Volkswagen och Seat var med i testet.

Vi Bilägares långtidstest innebär att tidningen köper in ett antal bilar, den här gången fem olika märken, däribland Honda Jazz Crosstar Hybrid. Bilarna får rulla flera tusen mil och testas under ett helt år. Det ger en mycket tydligare bild av vad bilarna verkligen går för än en provkörning på ett par timmar. Eller som testredaktionen själv väljer att börja hela testartikeln: ”Att äga en bil och leva tillsammans med den i ur och skur under ett år ger en fördjupad bild av hela ägarupplevelsen”.

Praktisk och påkostad
Vi är väldigt glada över de fina omdömena som Jazz Crosstar fått. Man tycker Honda Jazz är en praktisk och påkostad liten bil med en imponerande driftsäkerhet och fokuserad på högsta möjliga välbefinnande. Eller som en av testfamiljerna uttryckte det: ”Billivet med Jazz var det enklaste vi haft”. Testreportrarna berömmer vidare Jazzen för dess flexibla interiör (de smarta Magic Seats bidrar säkert till det omdömet), följsamma fjädring, låga vägbuller och goda sikt.

Billig service kammade hem pluspoäng för Hondan. Honda Jazz var tillsammans med det andra japanska bilmärket, Toyota Yaris, de enda två bilar som var helt krångelfria under teståret. Honda Jazz fick som sagt totalt 40 poäng av testpanelen, hela tio poäng före tvåan, Mercedes GLB. Den modell som testades var en Honda Jazz Crosstar 1.5 E-CVT Executive.

Mer om Jazz