Japanska bilar i topp hos privata bilägare

den 10 juni 2013

Ägare av japanska bilar, som Honda, är mycket nöjda med sitt val av bil. I undersökningen AutoIndex är det de japanska bilmärkena som ligger i topp. Av drygt 20.000 privata bilägare som har deltagit i årets undersökning är Lexus, Subaru och Honda favoriterna.

AutoIndex är ett skandinaviskt samarbete mellan Vi Bilägare, danska och norska bilmagasinen Motor samt konsultföretaget Loyalty Group med säte i Köpenhamn.

Hondas kvalitet har bevisats i ett antal undersökningar de senaste åren. I en undersökning av brittiska försäkringsbolaget Warranty Direct framkommer det att Honda bygger de mest tillförlitliga och hållbara motorerna.

– Hondas 1.6 i-DTEC dieselmotor som nyligen lanserades är ytterligare att bevis på Hondas avancerade motorteknik, Earth Dreams Technology, säger Maria Johansson, PR-och informationsansvarig Honda Sverige.

När det amerikanska kundundersökningsföretaget J.D. Power nyligen undersökte vilka bilar som har minst fel kom Honda också högt upp på listan.

– Japanska bilmärken är generellt kända för kvalitet. Kvaliteten på produkterna och ett bra återförsäljarnät är nyckeln till framgång, säger Maria Johansson.

När 11851 slumpvis utvalda bilägare 2012 fick säga vad de tycker om sin återförsäljare i AutoIndex hamnade Hondas återförsäljare i topp.

– Ett personligt bemötande med kunden i fokus är viktigt, vi vet att våra återförsäljare är duktiga på just detta, avslutar Maria Johansson.