I nya Honda Civic sitter alla säkert

Tionde generationen Honda Civic är en helt ny bil från grunden. Den har bland annat konstruerats för att uppnå branschens bästa säkerhetsprestanda.

den 30 november 2016
Honda Civic 2017

I nya Honda Civic har du tillgång till Honda SENSING, den mest omfattande uppsättningen aktiva tekniker för säkerhet och förarassistans i sin klass. Vad som också är unikt är att Honda SENSING ingår som standard i samtliga utrustningsnivåer på nya Honda Civic. Så oavsett om du väljer Comfort-, Elegance-, Sport-, Lifestyle- eller Executive-utförande är du lika säker. Det gör också att Civics chans att få toppbetyg i de senaste Euro NCAP-testerna är mycket god. 

Honda SENSING använder en kombination av kamera- och radarinformation tillsammans med en uppsättning högteknologiska sensorer för att varna och hjälpa föraren i potentiellt farliga situationer. I nya Honda Civic får du tillgång till ett 15-tal olika tekniker, varav de flesta ingår i Honda SENSING. Så här hjälper några av systemen dig:

• Kollisionsförhindrande bromssystem (CMBS): Bromsar bilen om systemet konstaterar att kollision med ett fordon som upptäckts framför bilen inte går att undvika. 

• Varningssystem för körfältsavvikelse (LDW): Varnar om du avviker från ditt körfält utan att blinkersen är på.

• Förhindrande av avåkning (RDM): Om bilen är på väg att åka av vägen används den elektriska servostyrningen (EPS) för att hålla kvar bilen i sin fil samt i vissa situationer även bromsa. 

• Adaptiv Cruise Control (ACC): Håller önskad hastighet och avstånd till framförvarande bil. 

• Intelligent hastighetsbegränsare (ISA): Kombinerar automatisk hastighetsbegränsning som föraren ställt in med igenkänning av trafikskyltar. På så sätt justeras bilens hastighet så att den automatiskt anpassas till den senaste trafikskylten.

Utöver Honda SENSING har nya Honda Civic flera andra säkerhetstekniker. En viktig sådan är att du får information om fordon som befinner sig i förarens döda vinkel. En annan är backspegeln med flera vinklar, vilket ger föraren flera alternativ för total uppsikt vid backning. Det finns en vanlig 130-graders vy, en bred 180-graders vy och en vy uppifrån. Praktiskt och typiskt Honda!

I december går det att börja beställa nya Honda Civic. Kontakta din närmaste återförsäljare för mer information!