Hondateamet har siktet inställt på att ta viktiga WTCC poäng i Marocko

Honda och Tiago Monteiro har siktet inställt på en framgångsrik tävlingshelg i Marocko och viktiga poäng i mästerskapet. Den fjärde omgången körs på ombyggda Circuit Moulay El Hassan i Marrakech. Arrangörerna utlovar ännu tightare racing än vid säsongens tre andra tävlingstillfällen.

den 9 maj 2016

Med sig till Marocko har Monteiro en seger från tävlingen i Slovakien och ytterligare tre pallplatser. Det ger en andra plats i den totala sammanställningen, endast 12 poäng från toppen. Han siktar på att göra minst lika bra ifrån sig kommande helg som han gjorde under det Marockanska gaturacet 2010.

Rob Huff startade sin Hondakarriär på bästa sätt med vinst i det första racet i säsongens första tävling i Frankrike och visade även en stark vinnarinstinkt under den senaste tävlingshelgen i Ungern, trots de mycket blöta förutsättningarna.

Huff vann den allra första WTCC tävlingen som hölls i Marocko 2009 och en ny seger i helgen skulle sannolikt förbättra den fjärde plats i tabellen som han har idag.

Norbert Michelisz ligger just nu på en sjätteplats efter att ha säkrat två pallplatser i Frankrike. Hans chanser till en bra placering i helgen ökar sannolikt då Civics kompensationsvikt kommer att minskas från 70 kg till 40 kg.

Honda bilarna är fortfarande de näst tyngsta i startfältet, men viktminskningen bör ändå gynna teamets chanser till fina resultat och viktiga poäng i jakten på tillverkarmästerskapet.

Circuit Moulay El Hassan har genomgått en större ombyggnad 2016. Det tidigare 4,6 km långa gaturacet med snäva chikaner och långa raksträckor kommer ersättas av en ny 3.0 km sträcka, men exempelvis start och mål -sträckan kommer att behållas

Tiago Monteiro: "Vanligtvis när du kommer till en tävling är din grundinställning redan klar och föraren gör sedan enbart några små justeringar vid behov. Nu inför helgens tävlingar och med en helt ny bana, får vi förare ett betydligt större ansvar och det är en utmaning som jag verkligen gillar. I Ungern visade vi att trots 70 kg i bilen, så kan vi ge konkurrenterna tufft motstånd. Mest tydligt blev det när vi denna säsong som enda tillverkare lyckades kvalificerade tre bilar i topp sex och sedan dessutom MAC 3 två gånger i rad. Med endast 40 kg i bilen denna gång kommer vi alla tre ta strid för segern.

Rob Huff: "Jag gillar verkligen Marrakech, som stad är den helt annorlunda än övriga platser där vi tävlar och vi trivs alltid. Trots att vi har varit här sju säsonger tidigare blir det lite speciellt i år när vi ställs inför en helt ny bana. Sträckningen är verkligen intressant och är mer varierad än tidigare, speciellt kurvorna. Fast vi vet inte så mycket mer innan vi har testat på fredag. I Ungern hade hela teamet en tuff helg, även om vi trots last har visat upp bra resultat kan vi inte förneka att 40 kg mindre känns väldigt positivt inför helgen".

Norbert Michelisz: "Efter att ha gjort en riktigt stark start på säsongen med två pallplatser och konsekvent tagit poäng var det självklart en besvikelse att vi hade så mycket otur på min hemmabana i Ungern. Men att avancera till en sjätteplats från den bakre delen av startfältet visar på hur otroligt snabb Civic är. Jag ser fram emot att hitta tillbaka till min form i Marocko och med drygt hälften av kompensationsvikten från Ungern är jag övertygad om att vi kan lyckas bra och ta Honda tillbaka till toppen av tillverkamästerskapet".