Hondaseger i TCR när Mattias Andersson vann Kanonloppet

Mattias Andersson fick en kanonstart i helgens TCR-tävlingar i Karlskoga vilket la grunden till säsongens första seger. Segern var racinglegendarens 102:a i karriären.

den 20 augusti 2019

TCR Scandinavia kördes i helgen under Kanonloppet i Karlskoga. Mattias Andersson var bra med på de första testerna och tog sig lätt vidare till den andra kvalomgången. Väl där satte han den näst snabbaste tiden.

Andersson brukar vara startsnabb, så även denna gång och han tog ledningen direkt i första racet från sin andra startposition. Andersson byggde direkt upp en lucka på tre sekunder till övriga fältet och kunde sedan bevaka sin ledning ända till målet och därmed ta sin 102:a seger i karriären.

– Det kändes mycket bra idag. När starten satt perfekt visste jag att jag hade chansen. Jag nästan stod upp och körde de första varven för att skapa en lucka till fältet. Alla vet att däcken har svårt att hålla hela distansen. I dag höll taktiken perfekt, säger Mattias Andersson.

I och med den omvända startordningen tvingades Andersson starta från femte rutan i andra racet. Han gjorde en ny bra start, men det blev för trångt och efter lite närkontakt fick Andersson nöja sig med en femteplats.

– Vi tog flest poäng av alla idag och jag klättrade till femteplatsen i tabellen. Jag är mycket nöjd, även om det hade smakat gott med en pallplats även i andra racet, säger Mattias Andersson.

Nu återstår två tävlingshelger av säsongen. Nästa tävling körs på Jyllandsringen i Danmark

– Jag ser fram emot det. Jag har kört några race på den banan genom åren och jag gillar banan. Det skall bli kul att komma tillbaka dit, avslutar Mattias Andersson.


För mer information kontakta
Mattias Andersson, Team Honda Racing Sweden
Tel. +46 705 92 75 55
Mail. mattias@magp.se

Carola Larsson, PR-ansvarig Honda Sverige
Tel. + 46 736 99 07 82
Mail. carola.larsson@honda-eu.com