Hondas andra elbil!

den 24 maj 2023

Hondas andra elbil!

Den helelektriska och kompakta SUV:en e:Ny1 är Hondas andras elbil, efter hyllade Honda e.

Hondas första helelektriska SUV är en modell i B-segmentet, det vill säga att den har en ganska lagom storlek för en barnfamilj eller ett par med utflugna barn. Bilen är framtagen för att möta det växande behovet av en elektrisk SUV som kan köras bekvämt i stadsmiljö.

Bilen andas elegans, från den sköna himmelsblå metallicfärgen på den modell som visades vid premiärlanseringen i Offenbach i Tyskland till premiumkänslan du får från materialen och detaljerna i kupén. Den externa designen utmärks av ett kort främre överhäng, stora 18-tumshjul och rena linjer. Den ser rejäl och samtidigt sofistikerad ut. Det är också premiär för Hondas nya emblem. I fronten hittar du ett vitt Honda-emblem liksom på hjulkåpor och på ratten. På bakluckan skrivs hela namnet ut i metallbokstäver. Den här typen av emblem kommer att användas på alla helelektriska bilar från Honda framöver. Klassiska stilrena dörrhandtag på framdörrarna och bakdörrarna har samma design som på Honda e, som snyggt smälter in i den svarta listen.

Helelektriska e:Ny1 bygger på Hondas nyutvecklade plattform för elbilar och kallas e:N Architecture F. Den bygger på tre principer: hög styvhet i karossen, låg tyngdpunkt och god aerodynamik under golvet.

Räckvidd på 412 km
Elmotorn sitter fram, är integrerad med växellådan och skapar mjuk och bekväm acceleration och bromsning. Drivlinan levererar en maximal effekt på 150 kW med ett vridmoment på 310 Nm. Batteriet är på 68,8 kWh och ger en räckvidd på 412 km (enligt WLTP).

Körupplevelsen har, precis som för alla Honda-modeller, stått i fokus när e:Ny1 utvecklades, så räkna med en bil som är rolig att köra, som är säker och har god komfort.

Grillen på e:Ny1 är en täckt historia (precis som på många andra elbilar), där mittendelen av grillen faktiskt består av en dold lucka bakom vilken du kopplar in laddsladden. Nya e:Ny1 laddar från 10 till 80 procent på 45 minuter.

Honda har som vanligt föraren i fullt fokus och utvecklingsingenjörerna har tänkt mycket på att man inte ska behöva räkna ut hur saker fungerar, manövrering ska ske intuitivt. Stilren instrumentpanel och både ratt och skärm är rejält tilltagna, mittdisplayen mäter hela 15,1 tum. Mittkonsolen har enkel layout med lättillgängliga knappar och givetvis finns trådlös laddning för din mobil.

Priset på Honda e:Ny1 börjar från 530 100 kr, och den kan köpas på avbetalning från 5 930 kr med hjälp av Honda Financial Services. Mer detaljerad information om e:Ny1 kommer vartefter, så håll utkik i våra nyhetsbrev.