Honda visar spännande koncept på show i Tokyo

den 18 oktober 2023

Honda visar spännande koncept på show i Tokyo

Honda hjälper människor att förflytta sig – på marken, i luften och på havet. Flera spännande koncept presenteras på den stora mässan Japan Mobility Show 2023 som hålls i Tokyo.

Hondas bredd är imponerande. Motorcyklar, bilar, energiprodukter, flygplan och andra produkter, såväl som teknik och konceptmodeller, ställs ut på Japan Mobility Show 2023, som tidigare hetat Tokyo Motor Show. Den gemensamma nämnaren för Hondas olika produkter är hur människor ska kunna förflytta sig.

Framtidens elbilar och elmotorcyklar
Världspremiär är det för koncepten SUSTAINA och Pocket, konceptmodeller som visar elbilar och elmotorcyklar. Honda föreslår en ny metod för biltillverkning som strävar efter både EGO och ECO, och förverkligar en värld där människor kan göra allt för att uppfylla sina önskningar utan att oroa sig för miljöpåverkan. Modellerna är gjorda av akrylharts som återvinns och återanvänds.

Demonstrationsmodellen av Honda CI-MEV har också den världspremiär på mässan. Det är ett litet fordon med plats för två personer. Körtekniken är automatiserad och fordonet erbjuder människor som kanske har svårt att röra sig eller där kollektivtrafiken inte är utbyggd att transportera sig över korta avstånd.

Honda Autonomous Work Vehicle visas för första gången i Japan. Det är ett självgående plattformsfordon som kan användas för många olika tillämpningar och med olika tillbehör. Syfte med fordonet är att öka människors förmågor och möjligheter genom att transportera stora laster och utföra en mängd olika uppgifter i miljöer där det är svårt att utföra dem.

Ta hjälp av en avatar
Honda Avatar Robot gör det möjligt för användaren att överskrida gränserna mellan tid och rum samt utöka människors förmågor och möjligheter. Den är utrustad med en robothand med flera fingrar, som utvecklats med hjälp av teknik som Honda har samlat på sig i sin forskning inom robotik, inklusive ASIMO och den AI-assisterade fjärrkontrollen. Människor som använder avatarroboten kan utföra uppgifter och uppleva saker på distans på samma sätt som om de var där rent fysiskt.

UNI-ONE är en handsfree personlig mobilitetsenhet för sittande. Tack vare balansteknik som utvecklats i Hondas forskning inom robotik samt Honda Omni Traction Drive System, rör sig Hondas egen hjulmekanism naturligt i alla riktningar. Enheten kan användaren styra genom att skifta sin kroppsvikt i sittande ställning på samma sätt som om användaren går. UNI-ONE kommer att utöka möjligheterna för människor med mobilitetsutmaningar.

Mer om mässan