Honda sponsrar LTH:s Formula Student-team

Team från tekniska högskolor och universitet över hela världen deltar varje år i Formula Student. Målet är att bygga en så bra racerbil som möjligt. Honda Sverige sponsrar i år teamet från Lunds Tekniska Högskola, LTH.

den 14 mars 2017
formula student team

Formula Student är världens största ingenjörstävling för studenter. Tävlingen går ut på att studentteam från hela världen bygger var sin racerbil. Projektet har varit igång på LTH sedan 2006. Givetvis är ingenjörsstudenter med, men även andra program är representerade eftersom även själva projektet byggs som ett riktigt business case.

Tävlingen ger de deltagande studenterna erfarenhet av att vara med i ett projekt från koncept till färdig produkt. I tävlingen bedöms både kostnad, design och affärsmodellen såväl som hur bilen klarar acceleration, kurvtagning, varvtid och ett race. Varje team ska jobba tillsammans för att designa och tillverka en så bra bil som möjligt. Det innebär att de ska utveckla smarta, hållbara lösningar, tillverkning och montering i verkstad och slutligen testning och finjustering av bilen.

LTH:s bästa placering hittills har varit en åttondeplats som uppnåddes 2015. I år siktar man återigen på en topp-tio-placering. För första gången har teamet ett stort motorföretag som sponsor, nämligen Honda. Det passar extra bra, eftersom LTH:s team alltid använder en Honda-motor i sina bilar. Årets tävling avgörs på Silverstone-banan i Storbritannien den 10-23 juli.