Honda samarbetar med Vattenfall

Samarbetet med Vattenfall ska förenkla för elbilsförare över hela Europa. Avtalet innebär kostnadseffektiv laddning av elfordon samtidigt som användningen maximeras av förnybar energi.

den 30 oktober 2019

Hondas avtal med svenska energibolaget Vattenfall ska ge flexibla elavgifter speciellt anpassade för elfordon i Europa. Företagen ska gemensamt utveckla och marknadsföra flexibla elavgifter för att möjliggöra laddning av elfordon vid de mest kostnadseffektiva tiderna under dygnet i relation till belastningen i elnätet. Taxorna, som är tillgängliga för alla märken av elektriska fordon, argumenterar även för användningen av elektricitet som genereras via förnybara energikällor inklusive vatten- och vindkraft. Tjänsten kommer först att finnas tillgänglig i Storbritannien och Tyskland under 2020, varefter fler europeiska länder läggs till.

Vattenfall kommer också att övervaka installationen av Hondas elladdare för hemmet, Power Charger, som installeras av företagets underleverantörer i Storbritannien och Tyskland.

För elfordon som parkeras på gatan i stadsmiljö kommer användare av den nya tjänsten kunna använda Ubricitys nätverk av laddstationer, tillsammans med företagets mobila elmätarteknik och smarta kabel. Ubricity har ett snabbt växande nätverk med laddningsstationer i städer i Storbritannien och Tyskland, med 1 700 enbart i London.

Läs mer om Honda e