Honda Jazz bäst i klassen

den 20 mars 2024

Teknikens Världs redaktör Peter Klemensberger tipsar om tre bilmodeller som han anser är bäst i sin klass – om man är ute efter en bil på begagnatmarknaden. Inte helt oväntat (tycker vi) blir Honda Jazz utsedd till bästa småbilen eller kompaktklassen som vi föredrar att kalla den.

Han skriver att han behöver en liten bil med komfort men att det inte är lätt att hitta. Dels vill han ha en modell som är lättparkerad i Stockholm där han bor, men också en bil som är bekväm att köra till Skåne, en färd på 60 mil som han gör en gång i månaden. Så vad är väl bättre lämpat än en Honda Jazz för detta? Eller som Peter själv skriver: ”Det finns en bil som fixar biffen och dessutom är stilig invändigt, har egen karaktär och dessutom är elektrifierad – i alla fall i den omfattning som passar mig”.

Peter lyfter fram att Honda Jazz är en snål hybrid (0,53 l/mil blandad körning) och framförallt uppskattas Magic Seats: ”Det jag kommer att gilla förutom det tidigare nämnda är marknadens smartaste baksäteslösning av biostolstyp. Tack vare den kan jag få plats med skrymmande saker – ett problem jag har med den bil jag äger idag. […] Jag köper en begagnad för under 200 000 kronor”.

Mer om Jazz