Honda behåller ledningen i WTCC

Honda och Tiago Monteiro leder WTCC efter helgens suveräna resultat i Slovakien.

den 26 april 2016

Tiago fick en härlig start med vinst i första racet och framgångarna fortsatte med en andra plats i det andra racet. Även lagkamraten Rob Huff lyckade knipa en pallplats i första racet. Norbert Michelisz säkrade två poäng. Det innebär att Honda fortsatt har den totala ledningen i tillverkarmästerskapet, nu är tre poäng till närmaste konkurrent.

Monteiro fick en utmärkt start i första racet och tog sig från fjärde startposition till en andra plats innan första kurvan och kunde tack vare ett riktigt väl genomfört lopp och bra däckhantering ta ledningen när bara två varv återstod. Segern var den åttonde i hans WTCC karriär.

Monteiro slogs även om vinsten i helgens andra race. Det var med blott en sekunds marginal som han fick se sig slagen av López.

Även Rob Huff gjorde bra ifrån sig i det första racet och tog sig upp på en tredje plats som han sedan höll hela vägen in i mål. I andra racet satte tyvärr en punktering stopp för Huffs framfart.

Michelisz var inte riktigt lika nöjd med helgen men tog ändå viktiga poäng i de båda racen och innehar nu tredjeplatsen i den totala poängställningen, en poäng före Rob Huff.

Tiago Monteiro, Castrol Honda World Touring Car Team: 

"Det har varit en helt fantastisk helg både för mig och teamet. Jag gjorde två riktigt bra starter som gav mig ett kanonläge till topplaceringar. Mehdi Bennani körde bra i första racet och gjorde inga misstag. Därför var det var lite svårt att bedöma när jag skulle sätta in attacken, men det lyckades. Kändes som jag var riktigt nära även i andra racet, men tyvärr lyckades jag mindre bra denna gången. Klart jag är jättenöjd efter den bästa tävlingshelgen i min karriär, med en vinst och en andraplacering"