Högsta växeln ger nya Civic toppbetyg

den 1 november 2022

Högsta växeln ger nya Civic toppbetyg

Nya Honda Civic Hybrid imponerar på motorjournalisten Morgan Petri. Han tycker att nya Civic ger bästa körupplevelsen i halvkombisegmentet.

Högsta växeln, som är en del av Dagens PS, har tidigare provkört nya Civic Hybrid i Madrid och har nu även testkört den nya modellen hemma i Sverige. Bilens utseende omnämns som elegant, ren design samtidigt som den ser sportig ut, och den ser både större och lyxigare ut än exempelvis Toyota Corolla. Vidare beskrivs även interiören som sportig, kvalitativ och med alla fysiska knappar på rätt plats.

Nya Civic får höga betyg vad gäller utrymmet, både benutrymmet och lastkapaciteten. Körupplevelsen kammar också hem lovord: ”Civic känns bra mycket rappare än vad den är på pappret och är pigg vid såväl stadskörning som motorvägskörning”. Här är ett positivt citat kring väghållningen: ”Civic absorberar nämligen ojämnheter i vägen med bravur. Hela chassit och upphängningen imponerar verkligen”.

I slutbetyget får Civic 4,5 av 5 och följande omdöme: ”Honda Civic eHEV bjuder på den bästa körupplevelsen i segmentet. Den tillhör även de rymligaste i segmentet. Drivlinan har finslipats och är otroligt trevlig. Om man är på jakt efter en elegant, effektiv, praktisk och körglad halvkombi, skulle jag starkt rekommendera nya Honda Civic eHEV”. 

Läs hela artikeln här.

Mer om nya Civic