Han är förste svensk som beställt en Honda E

Stockholmsbon Ulf Ericsson älskar designen på Honda e och var först på bollen i Sverige med att beställa den nya elbilen.

den 24 september 2019

Fastighetsutvecklaren Ulf Ericsson har länge spanat efter en bra bil att byta till, en snygg och praktisk bil utan koldioxidutsläpp. För Ulf som bor och jobbar i Stockholm är Honda e den idealiska bilen så han tvekade inte när Honda öppnade orderböckerna.

– Det känns väldigt roligt, jag har haft koll på den länge. Den har en unik design, jag fastnade för den direkt. Den är väldigt snygg med sin retro-futuristiska och harmoniska design, säger Ulf.

De flesta bilar idag marknadsförs med snabba reklamfilmer där föraren är ensam på en vindlande väg som går genom ett dramatiskt landskap.

– Så ser det inte ut, i verkligheten sitter vi i bilkö i en stad. De flesta kör korta sträckor så det är dumt att köpa ett landsvägsmonster om man aldrig kör på det sättet, menar Ulf.

När man som Ulf bor i centrala Stockholm är det mer praktiskt att ha en mindre bil. Den är lättare att manövrera i stadstrafik och enklare att parkera. Samtidigt behöver han ha tillräckligt med plats för sin familj.

– Honda e passar mig och mina behov väldigt bra eftersom jag bor och jobbar inne i stan. Det är bra att jag kan köra mina två barn och till möten som ibland hålls utanför stan dit det är för långt att cykla. Jag har funderat mycket på om det är effektivt med elbil. Ett argument som talar för elbilen är den enklare distributionen av energikällan. Då skippar vi många led där fossilt bränsle går åt till själva transporten av bränslet.

Förutom den attraktiva designen var det också det enkla valet som tilltalade Ulf.

– Jag gillar att det inte finns så många tillval när det gäller Honda e. Bara att köpa tandkräm idag tar en massa tid eftersom det finns så många varianter. Med Honda e säger Honda att vi kan bilar och vi gör det absolut mesta med den här modellen.

Bilen kommer att bli den första Hondan för Ulf, som har beställt en Honda e Advance i färgen platinum white pearl.

– Honda har alltid känts som ett innovativt företag i framkant. Det ska bli spännande att få köra den. Jag kan tänka mig att den överraskar positivt.


Mer om Honda e