Flera europeiska debuter från Honda på Genève Motor Show

den 6 februari 2012

I mitten av mars är det dags för 2012 års upplaga av Genève Motor Show. Redan nu avslöjar Honda flera av de spännande produkter som visas i Hondas monter. Några exempel är Honda NSX Koncept och en prototyp av fjärde generationens europeiska Honda CR-V som börjar säljas på den europeiska marknaden under hösten.

Honda NSX Koncept
Den fantastiska Honda NSX Koncept gör sin europeiska debut på bilsalongen i Genève. Med den visar Honda design- och teknikinriktningen för nästa generations superbil. NSX Koncept är utrustad med en mittmonterad V6-motor och kommer att förses med en rad nya teknologier. Bland annat innovativa Sport Hybrid SH-AWD ® (Super Handling All Wheel Drive ™) hybridsystem. Förväntad säljstart är inom de närmsta tre åren.

Honda EV-STER
Ytterligare ett sportbilskoncept gör sin europeiska debut på mässan. Honda EV-STER är en tvåsitsig öppen sportbil med elektrisk bakhjulsdrift och utmärkt miljöprestanda. Bilen kännetecknas av en dynamisk och innovativ design.

Prototyp av europeiska Honda CR-V
På motormässan visar Honda även en prototyp av den CRV som under hösten når den europeiska marknaden. På den fjärde generationens CRV har den exteriöra designen vidareutvecklats. Jämfört med föregående generation tar sig modellen ett aggressivare uttryck, med tydligare skulpterade karosslinjer och en djärvare front. Den nedre främre stötfångaren är smart vinklad uppåt för att förstärka SUV-fördelarna. Den nedre främre stötfångaren har integrerats i fronten för en förbättrad aerodynamik. Försäljningsstart av modellen är planerad till hösten 2012.

Earth-Dream teknik - Ny 1,6 liters dieselmotor
Hondas Earth Dream Technology är en ny generation av motorer som levererar utmärkt prestanda och miljömässiga värden. Den kommer att införas i hela Hondas sortiment med en ny 1,6 liters dieselmotor som första motor ut i serien. Motorn blir den lättaste i sin klass, och med CO2-nivåer under 100g/km erbjuds en klassledande balans mellan bränsleekonomi och prestanda. En genomskuren modell av 1,6 liters motorn finns på plats i Hondas monter.

Nya europeiska modeller av Honda Jazz
Två nya modeller av Honda Jazz visas också för första gången. Jazz Si, med planerad försäljningsstart till sommaren 2012, kännetecknas av ett uppgraderat sportigt fjädringspaket samt interiöra och exteriöra förändringar av designen. Jazz 1,2, nu med Idle Stop, minskar CO2-utsläppet med 3g/km jämfört med den vanliga 1,2-modellen.

Presskonferens
Hondas presskonferens äger rum tisdagen den 6 mars, klockan 09.15. Boka gärna in i kalendern redan nu.