CIVIC TYPE R ÄR ÅRETS BIL

Det blev hattrick i hedersbetygelser för Honda Civic Type R när välkända BBC TopGear Magazine presenterade vinnarna av årets utmärkelser i Car of the Year Awards.

den 17 december 2017

Honda Civic Type R blev storvinnare i motortidskriften BBC TopGears eftertraktade Car of the Year Awards, där man tog hem förstapriset i tre kategorier. Honda segrade i klassen årets Hot Hatch (alltså klassen för tre- eller femdörrars personbilar), de internationella redaktionernas utmärkelse för årets bil och tog även hem det övergripande priset som årets bil.

Numret med prisutmärkelserna är BBC TopGear Magazines hyllning till årets bästa bilar. I år hade BBC TopGear Magazine, som är världens största månatliga biltidskrift, även en global kategori då tidskriftens internationella redaktioner röstade fram sina favoritbilar för året.

Civic Type R, som byggs i Hondas produktionsanläggning i Swindon, Storbritannien, delar grundkonstruktion med den nya femdörrars Civicen. Den har byggts för att erbjuda den mest givande körningen i sitt segment – både på vägen och på racerbanan. Motiveringen från BBC TopGear Magazine lyder så här: ”Civic Type R är inte bara årets bästa Hot Hatch, den är årets bästa bil. Den är beroendeframkallande, rytmisk och förkrossande snabb; en sann hjälte för en bred publik, som bjuder på tillgänglighet och vansinne i ett och samma paket. Begeistringen kommer från bilens renodlade målmedvetenhet”.

– Att vinna ett hattrick vid BBC TopGears Car of the Year-utnämningar är en stor ära. Nya Civic Type R är ett komplett paket som ger kunderna prestanda, givande körupplevelse och absolut högsta användbarhet, säger Philip Ross, Senior Vice President, Honda Motor Europe. Han tackade också alla ingenjörer, designers och medarbetare på fabriken som bygger bilarna.

Civic Type R har en topphastighet på 271 km/tim och accelererar från 0 till 100 km/tim på bara 5,7 sekunder. Kraften kommer ifrån en 2,0-liters VTEC turbomotor som har optimerats och finjusterats för att leverera 320 hk med ett högsta vridmoment på 400 Nm. Titta in hos din Honda-återförsäljare för en provtur!

Jag vill veta mer om nya Type R.