Civic 4D – elegant och sofistikerad

Honda Civic 4D är här. Med fina aerodynamiska linjer, imponerande grill och nya 16- eller 17-tums lättmetallfälgar är det en riktig skönhet ur alla vinklar.

den 21 juni 2017

Honda Civic 4D, fyradörrarsversionen eller sedanmodellen om man så vill, har långa mjuka linjer. Den är hela 13 cm längre än femdörrarsversionen, totalt 4648 mm, vilket ger den ett mycket elegant och sofistikerat utseende. 

Precis som femdörrarsmodellen är Civic 4D helt nyutvecklad från grunden. Den tionde generationen Civic är en mycket säker och bekväm bil. Säkerhetspaketet Honda SENSING finns som standard på 4D:s samtliga modeller som erbjuds i tre utrustningsnivåer, Executive, Elegance och Comfort. Med hjälp av avancerad kamera- och radarteknik har du som förare hjälp av kollisionsminimerande bromssystem, filbytesvarnare, igenkänningssystem för vägmärken och intelligent adaptiv farthållare. Flera krockkuddar, låsningsfritt bromssystem (ABS), elektronisk bromskraftsfördelning (EBD) och fordonsstabiliseringssystem (VSA) medföljer som standard. Andra intelligenta funktioner som bromsassistsans, som förstärker bromskraften i en nödsituation, gör dig och dina passagerare säkrare än någonsin på vägarna.

Den helt nyutvecklade och pigga 1,5-liters i-VTEC turbo bensinmotorn kan fås med antingen en sexväxlad manuell växellåda eller en sjustegad automat. Bilen drar måttliga 0,58 liter per 100 km vid blandad körning.

Det finns mängder med smarta finesser och en hel del av dem är helt nya. Civic 4D har eluppvärmda säten både fram och bak i bilen. Parkeringsbromsen är numera elektrisk och frigörs genom att du trycker lätt på gaspedalen. Bilen har start/stopp-knapp, vilket betyder att du kan låsa och öppna dörrarna samt starta och stanna motorn utan att behöva leta efter nyckeln. Du kan trådlöst ladda din telefon och nya kraftfulla LED-strålkastare lyser upp vägen för dig.

Även interiören har förnyats. Kupén är rymlig, sätena skålade och stödjande, och materialen är noggrant utvalda för att ge en bekväm, tyst färd. Instrumentpanelen är tydlig med all viktig information och utrustning synlig och lättåtkomlig. Honda har lagt mycket vikt vid att du ska ha så bra sikt som möjligt åt alla håll. 

Kontakta din närmaste återförsäljare för mer information.

Pris från 219 900 kr 
Månadskostnad: 2 193 kr

För mer info se honda.se