Sex nya modeller fram till 2022

Motormässan i Genève blev inställd. Honda höll en digital presskonferens istället och presenterade Honda e:technology, det nya och gemensamma namnet på företagets elektrifierade produkter och tjänster.

den 14 april 2020

Det startade med lanseringen av Honda CR-V Hybrid 2018. I år kommer Honda e och Honda Jazz Hybrid. Under 2021 och 2022 tillkommer ytterligare fyra nya modeller, varav en SUV och ytterligare en elbil. Det innebär att Honda lanserar sex nya modeller på tre år, från i år fram till 2022.

Inom två år kommer Hondas utbud av vanliga bilmodeller i Europa att enbart bestå av fordon med någon form av elektrisk drivlina, antingen en hybridlösning eller en helelektrisk variant. Spännande!

Tom Gardner, Hondas europachef, berättade att mer än 60 procent av alla CR-V som säljs i Europa är Hybrid-versionen. Det här skiftet till eldrivna bilar kommer väsentligt att ändra modellutbudet och varumärket Honda.

Den första bilen under det nya e:technology-programmet blir helt nya Honda Jazz Hybrid. Och så får vi inte glömma bort den imponerande helelektriska Honda e förstås. Båda bilarna har tre utmärkande egenskaper gemensamt i form av högt designvärde, utmärkt uppkoppling till internet och god körglädje. Läs mer om Honda Jazz Hybrid i en separat artikel.

Hondas energihanteringstjänst lanseras dessutom i år. Den blir en bra hjälp för elbilsägare som vill köra på energi från förnybara källor. Den tjänsten kommer först till Storbritannien där Honda samarbetar med innovativa Moixa, och senare till Sverige. Se separat artikel om detta också.

Se modellutbud