Många artiklar om Honda e i europeisk press

Europas motorjournalister fick under slutet av januari och början av februari provköra Honda e i Valencia. Provkörningarna har lett till massvis med recensioner av den nya och helt elektriska modellen som inte lämnar någon oberörd.

den 7 maj 2020

Motorjournalister från 14 europeiska länder nappade på att provköra nya Honda e i Valencia i Spanien i början på året. Det har resulterat i över hundra artiklar och recensioner av denna innovativa och spännande bilmodell.

De positiva omdömena dominerar i testerna. ”Sensationell vändradie, extremt enkel att tycka om, väldigt städad design med fem skärmar och teknologi som ger bättre aerodynamik, lägre energiåtgång och mindre vindbrus” skriver tyska Stern. Brittiska City AM beskriver bilen som en elbil i premiumklass: ”Honda gör nu världens bästa och lyxigaste elektriska stadsbil”.

Italienska Quattroruote tycker att ”bilen är väldigt vacker, vinner på en mycket tydlig och direkt styrning, och med en välkalibrerad fjädring”. Österrikiska Kurier beskriver förarmiljön som ”revolutionerande”, irländska Irish Independent är imponerad av bilens ”exceptionellt goda köregenskaper” och grekiska Gocar tycker att bilens utseende är ”ett perfekt äktenskap mellan vintage och futuristisk design”.

De invändningar som finns handlar oftast om priset, bagageutrymmet och räckvidden. För oss med partiska ögon speglar priset den premiumprodukt Honda e är, och bagageutrymmet samt räckvidden är anpassade efter bilens huvudsyfte – att vara en smart bil i stadsmiljö. Klart är att Honda e verkligen står ut från mängden. Det är en modell som verkligen går sin egen väg – för dig som vill göra detsamma!

Läs mer om Honda e