Fem vassa argument för Honda e

Här är fem skäl till att välja en Honda e nästa gång du ska byta bil – förutom att göra ett smart val för klimatets skull.

den 7 maj 2020

Med Honda e har en helt elektrisk bil plötsligt blivit en fullt tänkbar valmöjlighet för oss vanliga konsumenter som vill göra rätt miljöval men som inte kan lägga över en halv miljon på en ny bil.

1. Den coola designen
Den förenar ultramoderna linjer med hipp retrodesign. De runda lamporna och det kompakta formatet påminner om första generationen av Honda Civic från 1972. Även interiören är en skön mix som ger en avslappnad vardagsrumskänsla tack vare färgvalen, träpanelerna och klädselns sofftyg samtidigt som alla skärmar ger ett tekniskt avancerat och nästan futuristiskt intryck.

2. Den sköna körupplevelsen
Den nordiska motorpressens samlade intryck från provturerna i Valencia bekräftar att Honda lagt väldigt mycket kraft på att göra bilen så lättmanövrerad och rolig att köra som möjligt. Körupplevelsen är engagerande och sportig med kvick styrningsrespons, och inte sådär tungstyrd som vissa elbilar tenderar att vara på grund av hög vikt. Servon är precis och fjädringen behaglig.

3. Den avancerade AI-hjälpen och uppkopplingen
Digital teknik har tagit stora kliv framåt de senaste fem åren. Honda drar nytta av många tekniska framsteg som sällan syns i segmentet för kompakta bilar som Honda e tillhör utan är något du möjligen träffar på i lyxbilar. Du kan via din röst ge instruktioner för att få fram hur långt det är till nästa hotell eller hur du ska köra för att komma fram till närmaste restaurangen som erbjuder italiensk mat. Detta tack vare den inbyggda artificiella intelligensen i Honda Personal Assistant. Bilen har förstås wifi och via appen My Honda+ får du tillgång till en mängd smarta funktioner, till exempel koll på laddningsstatus eller att sätta igång kupévärmen en stund innan du ska köra hem från kontoret.

4. Den smidiga parkeringen
Inte nog med att Honda e har en fenomenal svängradie på bara 4,3 meter, vilket gör bilen extremt smidig att hantera på smala stadsgator eller i trånga parkeringshus. Parkeringspiloten hjälper föraren att hitta en lämplig parkeringsplats och manövrerar in bilen på egen hand. Detta är möjligt tack vare fyra kameror och tolv sonar-sensorer. En kamera med flera vyer känner av parkeringsplatsens vita linje medan sensorerna känner av den faktiska parkeringsytan. Parkeringspiloten klarar av parallellparkering, fickparkering, vinklad parkering och parkering med eller utan linjer.

5. Det förmånliga erbjudandet
Honda e Advance, som är den mest avancerade modellen och där alla coola finesser och funktioner ingår, kan du privatleasa för endast 3 695 kr per månad. För privatleasing gäller 0 kronor i kontantinsats, avtalet gäller 36 månader och körsträckan är max 3 000 mil. Det är ett väldigt förmånligt erbjudande som ger dig möjligheten att ratta en supermodern och spektakulär bil – och som dessutom inte släpper ut några avgaser alls!

Läs mer om Honda e

Privatleasa en elbil