Fem fantastiska fakta för nya Jazz

Helt nya Honda Jazz beräknas lanseras i juni. Den levereras med nya hybridtekniken e:HEV som standard med tre körlägen, varav EV-läget innebär eldrift. Här kommer fem andra fakta som imponerar med den nya modellen.

den 7 maj 2020

4,5
Den genomsnittliga, blandade bränsleförbrukningen på standardmodellen är 4,5 l/100 km. Detta enligt den nya mätmetoden WLTP. Koldioxidutsläppsnivån ligger på låga 102 g/km.

13 300
Den elektriska drivmotorn i Honda Jazz snurrar med 13 300 varv per minut för att skapa ett högt vridmoment på upp till 253 Nm. Det ger betydande acceleration i låga hastigheter.

1 203
Lastkapaciteten i kompakta Honda Jazz är 298 liter med bakre sätena uppfällda. Fälls de ökar lastutrymmet till imponerande 1 203 liter, vilket är klassledande. För att förstå hur mycket som kan gå in kan det vara bra att veta att en stor resväska rymmer cirka 100 liter. Hondas utvecklingsingenjörer har lagt mycket tid på att maximera kupéutrymmet och modellens Magic Seats ger utomordentlig flexibilitet eftersom baksätet kan fällas ned horisontellt eller fällas upp som en biofåtölj.

-58%
Nya Honda Jazz har goda möjligheter till internetuppkoppling i bilen, vilket underlättar vardagslivet. Det lättanvända LCD-pekskärmsgränssnittet är utformat för att minimera att föraren distraheras av att hitta rätt inställningar under körning. Hondas egna mätningar visar att tiden det tar att använda de vanligaste reglagen har minskat med 58 procent jämfört med tidigare. Det ger en säkrare och mer ergonomiskt riktig upplevelse. Navigeringen på skärmen sker via välkända smartphone-liknande funktioner såsom att svepa från höger till vänster för att bläddra bland funktioner.

10
Helt nya Honda Jazz har inte mindre än tio krockkuddar. Jazz är först i sin klass med främre mittmonterade krockkuddar som standard. Tekniken minskar sannolikheten för huvud- och bröstskador för fordonets passagerare i händelse av en sidokollision. Utöver alla skyddande krockkuddar har Jazz en rad aktiva säkerhets- och förarassisterande funktioner tack vare Honda Sensing som gör bilkörningen trygg och säker.

Mer om Jazz Hybrid

Boka provkörning