ENIG PRESSKÅR ÄLSKAR NYA HONDA E

Det var en nyfiken och entusiastisk skara biljournalister som provkörde nya elbilen Honda e i Valencia.

den 27 februari 2020

Honda anordnade en provkörningsvecka för nordiska medier i Valencia i Spanien i slutet av januari. Journalister från Sverige, Norge och Danmark var i stort sett eniga om att Honda har fått fram en imponerande och konkurrenskraftig liten elbil. Eller som norske reportern Morten Løken Kværnstrøm på Nytt om Bil uttryckte det i sin recension:

– Jag tror Honda har en vinnare i Honda e. Totalt sett är Honda e en mycket lyckad helelektrisk bil, med det lilla extra när det gäller kvalitet och körupplevelse samt känslomässig attraktionsförmåga.

Här är lite fler kommentarer från några av journalisterna:

– Den känns verkligen toppmodern. Designen är fräck och liknar ingen annan bil på marknaden. Den är jätterolig att köra och den autonoma parkeringen kändes väldigt säker. Att göra en liten bil med litet batteri måste vara bra för miljön till skillnad från en stor SUV med monsterbatteri, säger Carl Hempel på Vi Bilägare.

– Efter ungefär 15 mil bakom ratten är slutsatsen att Honda e är en bil som är enkel att tycka om. Den är inbjudande och kul att köra. Som stadsbil gör den sig enormt bra med ett brett register av nyttiga hjälpfunktioner, säger Kristofer Rask på Allt om Elbil.

– Jag är helt såld på utseendet, det är den läckraste elbil jag någonsin har testat. Det är den mest raffinerade och avancerade bil jag kört när det gäller skärmar och deras funktioner, säger dansken Henrik Dreboldt på Kuffert & Kørehandsker.

– Det är en av de bästa elbilar jag kört. Den har fantastiska köregenskaper tack vare låg tyngdpunkt, perfekt avvägd balans och mycket bra väggrepp. Det är en livsstilsbil som ger mig osedvanligt mycket körglädje, säger dansken Morten B Bek på Blog om biler.


Boka provkörning av Honda e