Bageri kör Honda e

Markus Burén på Centralbageriet i Huskvarna har kört elbil i sex år. Nu byter han bilmärke, från Hyundai Ionic till Honda e.

den 16 september 2020

I centrala Huskvarna ligger Centralbageriet, ett mysigt bageri och klassiskt konditori för Huskvarnaborna. Här är man mån om att sälja bra produkter med god kvalitet och med ett bra utseende. Ambitionen är också att ha så lite svinn som möjligt.

– Man ska känna sig välkommen och få ett bra bemötande. Vi bakar 90 procent av allt vi säljer själva, allt från surdegsbröd och kladdkakemuffins till räckmackor. Vi satsar mycket på kvalitet, hantverk och service, som är våra tre ledord, säger ägaren Markus Burén.

Med sådana ledord passar Honda e väldigt bra in i bilden för Markus, som tog över bageriet för nio år sedan och kört elbil de senaste sex åren. Tanken med att köra elbil är att visa upp att man tänker på miljön också. Och satsningen på kvalitet och hållbarhet har gått hem. Omsättningen har fördubblats från fyra till åtta miljoner kronor.

– Det är poppis att gå hit. Vi har ett väldigt bra kundflöde, i Huskvarna bor det många äldre som utgör en stor del av vår kundgrupp. De handlar ofta, är köpglada och trogna. Samtidigt försöker vi få in den yngre generationen.

När leasingkontraktet på företagets tidigare elbilar höll på att löpa ut, vände sig Markus till Honda-återförsäljaren Runes Bil i Habo.

– Jag har faktiskt inte kört Honda förut, utan har haft lite olika bilmärken. Honda har ett bra rykte och Runes Bil gav mig ett mycket bra bemötande. Jag hade sett att de hade Honda e hemma och blev intresserad.

Markus provkörde Honda e vid ett flertal tillfällen, bland annat när återförsäljaren hade öppet hus häromveckan.

– Den är väldigt skön att köra och kompakt vilket gör att den känns extra pigg. Samtidigt känns den rymlig tack vare sitt glastak och sin fina instrumentpanel.

Markus, som bor i Habo, kommer att använda bilen till att pendla till och från jobbet i Huskvarna vilket blir cirka sju mil om dagen – och som rörlig reklampelare på stan när han kör ärenden.

– De viktigaste argumenten till att det blev en Honda e är dess mycket fina komfort, pigga köregenskaper och kompakta storlek, man tar sig fram smidigt med den. Och så fastnade jag för retrolooken, den ser annorlunda ut vilket är bra eftersom jag ska ha reklam för bageriet på den. Så var det ett attraktivt erbjudande också, laddstolpe ingick och det har jag inte haft installerat hemma tidigare.

Mer om Honda e