7 fantastiska platser att utforska med e:Ny1

den 15 april 2024

Hemestern är här för att stanna. Att utforska Sverige med en Honda e:Ny1 är inte bara ett klokt sätt att färdas, det ger också möjlighet att uppleva landets skönhet på ett unikt sätt.

Ett praktiskt tillbehör att montera på bilen inför utflykten är Hondas cykelhållare som passar utmärkt på e:Ny1. Hållaren har en koppling med 13 stift, är löstagbar och är enkel att hantera.

Här är sju fantastiska utflyktsmål runt om i Sverige som du kan utforska under en helg med din Honda elbil – och ibland även med den medtagna cykeln, så är du extra klimatvänlig!

Trosa, Sörmland. Ta en lugn tur till Trosa, en charmig liten kuststad vid Östersjön. Upptäck de mysiga kullerstensgatorna, besök konstgallerierna, fynda på loppisar och avsluta dagen med en promenad eller cykeltur längs stranden.

Smögen, Bohuslän. Ge dig ut på en pittoresk körning längs västkusten till idylliska Smögen. Utforska de färgglada fiskestugorna, promenera längs bryggorna och njut av färsk fisk från de lokala restaurangerna.

Fårö, Gotland. Ta färjan från Gotland till Fårö och upplev dess unika natur och kultur. Besök Fårö fyr, vandra längs kusten och beundra de dramatiska raukarna som är typiska för ön.

Gränna och Visingsö, Småland. Ta dig till Gränna där du tar färjan till Visingsö, en ö full av historia och naturskönhet. Utforska Visingsborgs slottsruin, cykla runt och upptäck öns gröna landskap och vackra utsiktspunkter.

Öland, Kalmar. Kör över Ölandsbron till denna soliga ö och upplev dess unika, karga landskap. Besök Borgholms slott, cykla längs de kustnära vägarna och utforska Ölands vackra stränder.

Österlen, Skåne. Österlen är känt för sitt böljande landskap, pittoreska byar och många cykelvägar. Gör nedslag i charmiga orter som Simrishamn, Brösarp och Kivik, cykla längs kusten och stanna till vid sevärdheter som Ale Stenar och Stenshuvud Nationalpark.

Göta Kanal, Västergötland och Östergötland. Med din elbil kan du ta dig längs Göta Kanal och stanna vid charmiga platser längs vägen. Häkta av cykeln och utforska kanalens omgivningar på cykelvägarna som löper parallellt med kanalen. Stanna till vid slussar, små byar och sevärdheter längs vägen och njut av den lugna atmosfären.

Mer om e:Ny1