Close
Trekvartsvy framifrån av en Honda Jazz som körs i en stad nattetid
Trekvartsvy framifrån av en Honda Jazz som körs i en stad nattetid

LIVLIG OCH FÖLJSAM

Jazz växlar mjukt mellan de tre körlägena: eldrift, hybriddrift och motordrift beroende på förhållandena, vilket ger hög prestanda på det mest effektiva sättet. Hoppa bara in, tryck på start och kör!

  • BRÄNSLEEKONOMI

    3,5–6,3 (l/100 km)

  • KOLDIOXIDUTSLÄPP

    79–143 (g/km)

Bläddra

e:HEV-teknik

Med vår nästa generations e:HEV-hybridteknik får du en dynamisk och elektrifierad körupplevelse som ger den nya Jazz-serien hög prestanda och god ekonomi med låga utsläpp.  Den avancerade tekniken gör nya Jazz mer relevant än någonsin i dagens körmiljö.

Eldrift

I detta läge kör du till 100 % på mjuk, tyst el – till exempel svarar den omedelbart när du ska köra iväg.

Hybrid Drive

Vid hybriddrift kombineras bensin- och elmotorn i syfte att ge optimal kraft och ekonomi när du accelererar eller kör om.

Motordrift

Motordrift sker vid längre körning i högre hastigheter då bensinmotorn är mest effektiv för att driva bilen.

LIKA SOM BÄR

Samma hybriddrivlina – olika personligheter.

Alltid ett nöje vart du än kör, med en direkt kraftöverföring som är smidig och mjuk. Den efterliknar även slugt ljudet av växlingar så att du kan uppleva känslan av att växla.

AVANCERAD SÄKERHET

Det helt nya Jazz-sortimentet: där säkerheten medföljer som standard.

närbild på en man som kör en Honda Jazz

Med vår senaste Honda SENSING-serie med avancerade tekniker för förarassistans kommer den nya Jazz hålla dig och dina passagerare trygga och säkra.

Kollisionsminimerande bromssystem

Om det finns en risk för kollision med ett fordon eller en fotgängare varnar systemet dig för faran och sänker samtidigt hastigheten för att minimera påverkan vid en eventuell krock. Vi har nu förbättrat systemet med en funktion för nattetid som upptäcker fotgängare eller cyklister där det inte finns någon gatubelysning. Den aktiverar till och med bromsarna om mötande fordon kör förbi framför dig eller svänger in framför dig i körfältet.

Varningssystem för körfältsavvikelse

Om bilen kör ur filen utan att du använder blinkers kommer larmet att blinka och ljuda för att uppmärksamma dig på att du måste korrigera filhållningen.

Vägmärkesigenkänning

Vägmärkesigenkänningen identifierar vägmärken och vidarebefordrar informationen till dig på en display.

System för körfältsassistans

Ger en mindre stressande körupplevelse, särskilt på motorvägar, genom att hålla bilen i mitten av körfältet. Detta åsidosätts när blinkersen används.

Intelligent hastighetsbegränsare

Styr automatiskt bilens hastighet till en förinställd hastighet eller till den hastighetsgräns som anges av trafikskyltarna.

Adaptiv farthållare vid låg hastighet

Den adaptiva farthållaren håller ett säkert avstånd till framförvarande fordon. Om ett fordon i ett angränsande körfält vill köra in framför dig kommer din Honda förutspå detta och justerar hastigheten automatiskt. Den återupptar den inställda hastigheten först när faran har passerat. Tekniken för den adaptiva farthållaren vid låg hastighet kommer att upptäcka om ett fordon framför bilen bromsar in och kommer automatiskt att bromsa och stanna om bromsarna inte används.

Automatiskt helljus

Upptäcker om det finns ett framförvarande fordon, inklusive mötande fordon, och växlar automatiskt mellan hel- och halvljus.

 

 

Tillbaka till huvudsidan
Honda