Close

Civic Type R Challenge

Fem banor, fem förare, en bil

Vårt förarteam i Type R Challenge 2018 består av före detta Formel 1-världsmästaren Jenson Button, WTCC-förarna Esteban Guerrieri och Tiago Monteiro, NSX Super GT-stjärnan Bertrand Baguette och BTCC-legenden Matt Neal.

Scrolla

Honda Type R Challenge-logotyp.

Slå varvrekord

Vårt mål är att slå varvrekord för framhjulsdrivna bilar på fem legendariska tävlingsbanor i Europa.

Uppdrag slutfört

#TypeR är den mest kraftfulla, snabbast accelererande, framhjulsdrivna bilen som vi någonsin har byggt. När Formel 1 världsmästaren Jenson Button tog sig an Hungaroring-banan i vår högpresterande Type R, visste vi att bilen inte skulle göra varken honom eller oss besvikna. #TypeRChallenge 2018 är komplett, med Jenson Button som säkrar vår femte och sista omgångsrekord!

Honda Civic Type R Challenge event line up.
Nya Type R är en riktig best, som den alltid har varit, och har definitivt inte förlorat något av sin charm.” Jenson Button
The Honda Civic Type R at Hungaroring

Bara så du vet

Det är bara en Type R som har det berömda H-emblemet.

En tävlingsbil för vanliga vägar som är konstruerad för att ge den mest spännande och bästa körupplevelsen i halvkombiklassen – och den håller vad den lovar. I april 2017 utsågs den till den snabbaste framhjulsdrivna produktionsbilen på Nürburgring Nordschleife någonsin, med en varvtid på 7 minuter och 43,8 sekunder.

Främre trekvartsvy av Honda Civic Type R på Nürburgring.