Går det snabbare att ladda en telefon än en elbil?

Du kan ladda Honda e snabbare än en smarttelefon – och till och med än en smartklocka.

Det tar bara 31 minuter att ladda den helt elektriska stadsbilen från låg batterinivå till 80 % tack vare den ständigt pågående utvecklingen av batteriteknik och snabb 50 kW-laddning – den typ av laddare du ser på tankstationer och vid stormarknader.

För att sätta detta i perspektiv har vi jämfört Honda e med produkter du använder dagligen: smarttelefon, smartklocka, bärbar dator och Bluetooth-hörlurar.

Titta på vår film nedan och fortsätt läsa vår artikel om du vill veta mer.

Hur lång tid tar det att ladda en elbil?

Det tar cirka 31 minuter att ladda en elbil med en snabbladdare på 50 kW, från det att varningen om låg batterinivå visas tills en batterinivå på 80 % har uppnåtts.

Varningen om låg batterinivå visas vid 17 % – ungefär som för en smarttelefon. Hur snabbt det går att ladda bilen beror på vilken typ av laddare som används. Hoppa till Hur kan du ladda en elbil på 30 minuter för mer information.

Honda e jämfört med produkter du använder dagligen

För att illustrera hur lång tid det tar att ladda en elbil har vi jämfört den eldrivna Honda e med en rad produkter som finns i många människors hem.

Hur kan du ladda en elbil på 30 minuter?

Honda e kan gå från låg batterinivå till 80 % på 31 minuter om du använder snabbladdning – ett av tre laddningsalternativ.

Snabbladdning

Snabbladdare, som levererar 25–99 kW, är det snabbaste sättet att ladda en elbil. De finns ofta på tankstationer och platser nära huvudvägar där bilen förmodligen kommer att behöva en snabbladdning och där du brukar handla eller ta en paus.

Snabbladdning

Snabbladdning kräver en laddbox eller laddstolpe som levererar 7–22 kW. Du kan ha en snabbladdningsenhet installerad hemma – till exempel den enhet som används för Hondas egna intelligenta laddningstjänst e:PROGRESS – eller hitta dem på vissa arbetsplatser.

Långsam laddning

Långsam laddning är det enklaste sättet att ladda bilen. Det kräver 3–5 kW, och du behöver bara ett standardeluttag i ditt hem för att göra det. Det kan ta upp till 18 timmar och 48 minuter att ladda på den lägsta anslutningen (2,3 kW).