Mattias Andersson avslutar på pallen

Det blev en tredjeplats för Honda Racing Sweden och Mattias Andersson i det avslutande STCC-heatet för säsongen på hemmabanan i Mantorp.

den 30 september 2018

Totalt stod Mattias Andersson på pallen tre gånger under årets STCC-säsong, som varit en av de jämnaste hittills med åtta olika segrare på tolv deltävlingar. 

–  Ett av målen för säsongen var att ta en första seger för Honda och det lyckades vi med. Vi gör en betydligt bättre säsong jämfört med föregående år. Det är jag nöjd med, säger Mattias Andersson.

Förra året hade Honda Racing Sweden fyra pallplatser på 21 deltävlingar. I år har det bara varit tolv race men Mattias Andersson har varit på pallen tre gånger.

Avslutningshelgen på hemmabanan Mantorp i Linköping bjöd på dramatik både på och utanför banan. Under kvaltävlingarna tvingades arrangörerna ställa in det andra heatet när stormen Knud blåste in över banan. På bara några minuter gick vindarna upp till orkanstyrka med piskande horisontellt regn och kaos i depån.

Det bjöds även på dramatik på banan. Efter ett hårt första race där Mattias slutade på en åttonde plats blev det en hård kamp om segern i säsongens avslutande tävling.

Honda Racing Sweden och Mattias Andersson fick en bra start och avancerade från en femte till en andra plats i racet. Men när Johan Kristoffersson, som körde för mästerskapstiteln, försökte köra om, kuggar bilarna i varandra. Daniel Haglöf lyckas smita förbi och knipa andra platsen efter Tobias Brink med Mattias Andersson på tredje plats.

Honda Racing Sweden och Mattias Andersson slutar på en sjätte- eller sjundeplats i STCC, beroende på om en protest från Karlskoga-tävlingarna godkänns eller inte.

När det gäller framtiden är inget klart ännu. Men målet är att köra även nästa år.

– Mitt mål är absolut att fortsätta. Jag tycker det är kul att tävla och skulle gärna köra ett år till.