9-serien

Håll kontroll på vintern

Snöslunga ur Hondas 9-serie i solnedgången
Snöslunga ur Hondas 9-serie i solnedgången
Snöslunga ur Hondas 9-serie äter sig fram i ett tjockt snötäcke
Snöslunga ur Hondas 9-serie äter sig fram i ett tjockt snötäcke

Den robusta, tillförlitliga och prestandamatchade 9-serien är konstruerad för att enkelt och effektivt röja av stora snöytor

Scrolla

Logotyp Engineering for life.

Ställ undan snöskyffeln

Det här är vår allra senaste serie med innovativa och tekniskt avancerade snöslungor vilka gör snöröjningen så enkel, effektiv och tillförlitlig som möjligt.

Snöberget

Tanken på att flytta all snön känns som att bestiga Mount Everest.

Men även efter det kraftigaste snöfall känner sig våra snöslungor i 9-serien precis som hemma. De röjer upp till 52 ton per timme, klarar snödjup på upp till 55 cm och därför är de suveräna för snöröjning. De kan röja en yta motsvarande en tennisplan med 30 cm djup snö på mindre än 15 minuter.

9-serien som körs av modell, snömiljö.

Inte bara ett robust yttre

Under den tuffa ytan döljer sig smarta idéer.

Närbild på matarskruv.

Våra snöslungor i 9-serien är stora, röda och kraftfulla, men också fyllda med smarta funktioner. Ta t.ex. matarskruven med autostop – den reagerar för hårda föremål som ligger dolda i snön genom omedelbart stänga av motorn så att matarskruvarna inte skadas.

Fjärrstyrt utkast

Varje maskin i 9-serien har också ett elektroniskt styrt utkast. Det gör det enkelt att blåsa iväg snön i den riktning du vill - och helst så långt bort som möjligt.

Närbild på joystick.

Det fjärrstyrda utkastet styrs enkelt med en joystick.

9-serien som körs av modell, snömiljö.

När snön faller tung

Vintern 2010 kollapsade taket på Metrodome sports stadium i Minnesota, USA, efter att ha belastats med ett snötäcke som var drygt 40 cm djupt.

En kubikmeter kompakt snö kan väga upp till 100 kg – och innan du vet ordet av kan det bli mer och öka belastningen på konstruktionen. Smältande is kan också orsaka problem: både läckage och isdammar på taket kan skada din byggnad. För att undvika problem med platta tak kan ägarna till snöslungor från Honda ge sig upp på taken, där våra snöslungors grepp och manöverbarhet kommer till sin fulla rätt.

9-serien som körs av modell, på tak.

Kraftverket

Det krävs en hel del kraft att slunga iväg snön så långt som 17m.

9-serien som körs av modell, snömiljö.

Det skulle behövas mycket folk med snöskyfflar för att klara jobbet; men Hondas snöslunga i 9-serien med 4-taktsmotorn GX270 klarar det i ett nafs. Den här motorn är lika pålitlig som den är kraftfull och är byggd för att inte bullra, med låga vibrationer och låga utsläpp i åtanke. Den är också lättstartad när det är kallt. Resultatet är snöslungor som är de tystaste och mest bekväma att använda. Och eftersom de drar så lite bränsle är tidsbesparingen en ren vinst.

Bild på 9-serien, fokus på låg ljudnivå.

Hondas snöslungor är de tystaste på marknaden. Vi tittar på varje enskild komponent för att se hur vi skulle kunna sänka ljudnivån.

Närbild av motor.

9-seriens GX270 kan köras mer än två timmar i sträck.

Välj den som passar dig bäst

Alla modeller har olika tillvalsfunktioner.

Trekvartsvy framifrån, 9-seriens HSS 970A EW från vänster. HSS 970A EW Lättrullande hjul och hydrostatdrivning, klarar 52 ton/h. Lättstartad för hand.
Trekvartsvy framifrån, 9-seriens HSS 970A WD från vänster. HSS 970A EWD Matarskruvens bredd 71 cm, röjningskapacitet 52 ton/h, modell med hjul, hydrostatisk transmission, elpaket
Trekvartsvy framifrån, 9-seriens HSS 970A T från vänster. HSS 970A ET Matarskruvens bredd 71 cm, röjningskapacitet 52 ton/h, banddrift, hydrostatisk transmission
Trekvartsvy framifrån, 9-seriens HSS 970A TD från vänster. HSS 970A ETD Matarskruvens bredd 71 cm, röjningskapacitet 52 ton/h, banddrift, hydrostatisk transmission, elpaket

Visa specifikationerna

En värmande känsla som håller i sig

Den dag du köper en snöslunga från Honda är den dag du köper det bästa du kan få för pengar.

Hondas skräddarsydda kapell.

Det här måttsydda kapellet är specialformat för att skydda din snöslunga och hålla den i toppskick.

Det är därför vi backar upp dig med en tillverkargaranti som är den bästa du kan få. Vi är med dig hela vägen och ersätter både delar och arbete. Vår garanti gäller fullt ut under hela perioden. Det betyder att sista garantidagen är lika mycket värd som den första - en solid och pålitlig garanti helt i linje med våra snöslungor.

Hondas logotyp.
Modeller i snö.