7-serien

Allt hänger på drivningen

Kvinna röjer snö med Hondas snöslunga
Kvinna röjer snö med Hondas snöslunga
Snöslunga ur Hondas 7-serie i arbete
Snöslunga ur Hondas 7-serie i arbete

7-serien har utformats för hemmabruk. Med sin kompakta storlek är den lätt att manövrera och erbjuder kraftfull tvåstegsprestanda.

Scrolla

Logotyp Engineering for life.

Ställ undan snöskyffeln

Det här är vår allra senaste serie med innovativa och tekniskt avancerade snöslungor vilka gör snöröjningen så enkel, effektiv och tillförlitlig som möjligt.

Din snöängel

Snöslungor som tar strid med snöstormen.

Den gör landskapet vykortsvackert, men skönheten har en baksida. Snön gör livet lite besvärligare. Våra kapabla snöslungor i 7-serien jobbar perfekt i snödjup upp till 55cm - det är ända upp till knäna. De röjer 42 ton i timmen och klarar en yta motsvarande en tennisplan med 30 cm djup snö på strax över 20 minuter. Ta en skön fika efteråt.

 

 

7-serien som körs av modell, trädgårdsmiljö.

Mängder av funktioner

Våra snöslungor i 7-serien är gedigna och fullmatade med kluriga idéer.

Det finns många förunderliga saker som pågår inne i våra snöslungor - och de samverkar till att du får bästa möjliga arbetsresultat. Så t.ex. är de först i vår serie som har hydrostatdrivning. Den ger dig bästa möjliga kontroll av maskinens körhastighet.

All snö faller inte på samma ställe

Det är därför matarskruvens* höjdjustering är så användbar. Du kan ändra skruvens höjd för olika snöförhållanden. Oavsett om snön når upp till midjan eller bara består av ett tunt lager skare så är den borta i ett nafs.

*Endast tillgängligt på banddrivna modeller

 

Närbild på 7-seriens höjdjustering.
Närbild på 7-seriens belysning.
Närbild på matarskruv.
Närbild på drivband.

Kraftverket

Det krävs en hel del kraft att slunga iväg snön så långt som 15m.

7-serien som körs av modell, snömiljö.

Det skulle behövas mycket folk med snöskyfflar för att klara jobbet; men Hondas snöslunga i 7-serien med 4-taktsmotorn GX200 klarar det i ett nafs. Den här motorn är lika pålitlig som den är kraftfull och är byggd för att inte bullra, med låga vibrationer och låga utsläpp i åtanke. Den är också lättstartad när det är kallt. Resultatet är snöslungor som är de tystaste och mest bekväma att använda. Och eftersom de drar så lite bränsle är de inte heller dyra i drift.

Närbild av motor.

7-seriens GX200 kan köras i mer än en och en halv timme.

När snön faller tung

Vintern 2010 kollapsade taket på Metrodome sports stadium i Minnesota, USA, efter att ha belastats med ett snötäcke som var drygt 40 cm djupt.

En kubikmeter kompakt snö kan väga upp till 100 kg – och innan du vet ordet av kan det bli mer och öka belastningen på konstruktionen. Smältande is kan också orsaka problem: både läckage och isdammar på taket kan skada din byggnad. För att undvika problem med platta tak kan ägarna till snöslungor från Honda ge sig upp på taken, där våra snöslungors grepp och manöverbarhet kommer till sin fulla rätt.

 

7-serien som körs av modell på hustak.

Välj den som passar dig bäst

Var och en med olika funktioner och röjningskapacitet.

Trekvartsvy framifrån, 7-seriens HSS 760 W från vänster. HSS 760A EW Lättrullande hjul och hydrostatdrivning, klarar 42 ton/h.
Trekvartsvy framifrån, 7-seriens HSS 760 WD sedd från vänster sida. HSS 760A EWD Lättrullande hjul, hydrostatdrivning och elstart, klarar 42 ton/h.
Trekvartsvy framifrån, 7-seriens HSS 760 T från vänster. HSS 760A ET Band som griper tag, hydrostatdrivning och justerbar matarskruv i höjdled kan röja 42 ton/h.
Trekvartsvy framifrån, 7-seriens HSS 760 TD sedd från vänster sida. HSS 760A ETD Band som griper tag, hydrostatdrivning, elstart, justerbar matarskruv i höjdled och fjärrstyrt utkast, klarar 42 ton/h.

Visa specifikationerna

En värmande känsla som håller i sig

Den dag du köper en snöslunga från Honda är den dag du köper det bästa du kan få för pengar.

Enstegssnöslunga, körs av modell, i trädgård.

Det är därför vi backar upp dig med en tillverkargaranti som är den bästa du kan få. Vi är med dig hela vägen och ersätter både delar och arbete. Vår garanti gäller fullt ut under hela perioden. Det betyder att sista garantidagen är lika mycket värd som den första - en solid och pålitlig garanti helt i linje med våra snöslungor.

Hondas logotyp.
Modeller i snön.